Metro-portal.hr

objavljeno 16.06.2010. 16:05:46
PRIHVATILI REALNOST

Darko Milinović: Struka podupire spajanje zagrebačkih bolnica

POGLEDAJTE VIDEO - Ministar je izjavio kako je vrijeme za hrabre i odvažne, a on će bdjeti nad novim upravama i ravnateljima

Darko Milinović zagrebačke bolnice
Darko Milinović zagrebačke bolnice (Ronald Goršić/Cropix/Infopunkt)

Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinović je na današnjoj konfeneciji za novinare negirao špekulacije kako se ravnatelji pojedinih zagrebačkih bolnica ne slažu oko njihovih spajanja.

"Kompletna struka stala je iza reorganizacije bolničkog sustava u Zagrebu, uključujući svih osam zdravstvenih komora koje su dale pozitivno mišljenje na nastavak reformi", rekao je Milinović danas na konferenciji za novinare nakon sastanka s predstavnicima bolničkih uprava i udruga pacijenata.

Istaknuo je i da se kontinuiranom racionalizacijom bolničkog sustava i smanjivanjem broja uprava razina usluga neće smanjivati, nego će biti još veća. "Ovo je vrijeme za hrabre i odvažne, a ja ću bdjeti nad novim upravama i ravnateljima", poručio je Milinović.

Izrazio je i zadovoljstvo što su ravnatelji zagrebačkih bolnica, koji će od 1. srpnja izgubiti status, velikim dijelom "uspjeli prevladati emocije, prihvatiti realnost i ono što je bolje za pacijente i Hrvatsku".

Potporu reformi Milinović je dobio i od Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, koji je odgodio najavljeni prosvjed. Za prosvjede, rekao je ministar, nema razloga budući da se pripajanjem Sveučilišne klinike Vuk Vrhovec i Kliničke bolnice Merkur u liječenju pacijenata ništa neće promijeniti, a klinika Vuk Vrhovec zadržat će i status kolaborativnog centra.

Predsjednik Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga Davor Bučević rekao je kako su dobili obećanja da će Vuk Vrhovec ostati klinika.

"Ministar jamči da će se zadržati funkcionalnost klinike i ime, te da će 'Vuk Vrhovec' i dalje ostati suradna ustanova Svjetske zdravstvene organizacije", izjavio je Bučević. "Država će uštedjeti, a razina usluga ostat će ista", zaključio je. (hina/metro-portal)

16.06.2010. 16:05:46
http://metro-portal.hr/darko-milinovic-struka-podupire-spajanje-zagrebackih-bolnica/42745/