Metro-portal.hr

objavljeno 14.09.2009. 13:18:41
žrtva politike?

Darko Marinac odlazi iz Podravke?

Predsjednik Nadzornog odbora Podravke samoincijativno je 2007. odobrio 65 milijuna kuna kredita splitskom SMS-u

(Goran Mehkek/Cropix )

Na sjednici Nadzornog odbora koprivničke Podravke raspravljat će se o tome da je Darko Marinac, predsjednik tog tijela, 2007. samoinicijativno odobrio kredit splitskoj tvrtki SMS.

No, to nije sve. Naime, na sjednici se navodno očekuje i njegova ostavka, bez obzira na  njegovo objašnjenje ili način rješenja problema.

Ukoliko Marinac ne podnese ostavku, na njoj će inzistirati ostali članovi NO. Navodno kreće i utvrđivanje Marinčeve kaznene odgovornosti za odobravanje spornog kredita za kojeg su ostali članovi Uprave doznali tek prije godinu dana.

SMS, čiji je vlasnik Srđan Mladinić, do sada nije vratio niti jednu ratu kredita koji iznosi 65 milijuna kuna i trebao je već u potpunosti biti vraćen Podravci.

Splitski SMS i sam je u dugovima i ne može podmiriti svoje obveze. Više ne isporučuje robu za distribuciju, a navodno je zaustavljena i proizvodnja, zbog čega u Podravci zbog zaštite svojih interesa kane pokrenuti prisilnu naplatu.

Neki članovi Uprave kažu da saznanje o tolikom kreditu, iako neugodno, nije bilo alarmantno sve dok nije došlo vrijeme za plaćanje prve rate.

Od Marinca je zatraženo da se angažira u dogovoru oko modela naplate kako izostanak plaćanja ne bi ugrozio kompaniju.

Ministar Damir Polančec navodno nema veze s cijelim slučajem iako se o tome otpočetka govori.

14.09.2009. 13:18:41
http://metro-portal.hr/darko-marinac-odlazi-iz-podravke/22022/