Metro-portal.hr

objavljeno 19.12.2009. 19:03:19
HARM REDUCTION

Danski premijer zadovoljan summitom u Kopenhagenu

Lars Loekke Rasmussen ne može se sjetiti primjera u povijesti kada su američki, brazilski, indijski predsjednici surađivali na istome mjestu

Lars Loekke Rasmussen, danski premijer
Lars Loekke Rasmussen, danski premijer (Getty Images)

Danci mogu biti ponosni na svoje napore u nastojanjima da se na Konferenciji o klimi koja se održavala u Kopenhagenu postigne sporazum, ocijenio je danski premijer Lars Loekke Rasmussen.

"Danska može biti ponosna", jer je uspjela "uspostaviti povijesni most između strana koje su sudjelovale u pregovorima", kazao je Rasmussen.

"Ne mogu se sjetiti primjera u povijesti kada ste u istoj dvorani mogli vidjeti američkog, brazilskog, južnoameričkog i indijskog predsjednika te šefove europskih država i malih otočnih država kojima globalno zatopljenje, zbog povećanja razine oceana i mora, najviše prijeti - kako surađuju na istome mjestu", kazao je.

Odbacio je kritike što su ih za vrijeme trajanja konferencije danskome predsjedništvu uputile neke zemlje članice grupe G77.

"Danska ne može utjecati na ishod pregovora. Ja ne mogu reći Kini ili SAD-u - sada morate učiniti to i to", rekao je Rasmussen. (hina/metro-portal)

19.12.2009. 19:03:19
http://metro-portal.hr/danski-premijer-zadovoljan-summitom-u-kopenhagenu/28948/