Metro-portal.hr

objavljeno 06.12.2018. 10:29:00
NAJAVE

Dani piva Karlovac postaju vrhunski glazbeni festival

Novi koncept: “Dani piva, dobre hrane i vrhunske glazbe”, 5 dana na 5 lokacija

Novi koncept Dana piva
Novi koncept Dana piva (Arhiva)

Tradicionalni karlovački Dani piva bi u 2019. godini trebali imati potpuno novi koncept, a organizaciju preuzima Grad Karlovac. Dani piva će trajati pet dana na pet lokacija - tri u centru i po jedna na Foginovim kupalištu na Korani i na ŠRC-u. Koncept je predstavljen u utorak na tematskoj sjednici Gradskog vijeća kojoj su uz vijećnike prisustvovali i direktori gradskih tvrtki, predstavnici obrtnika i ugostitelji te Turistička zajednica i članovi Turističkog vijeća.

"Pivo, glazba i gastronomija osnovne su smjernice ovog koncepta", naglasio je uvodno gradonačelnik Damir Mandić. "Novim konceptom cijeli centar grada Karlovca postaje jedna velika pozornica, a različiti glazbeni žanrovi i brojna dnevna događanja uz nezaobilazno pivo postat će prava kulturna poslastica za građane Karlovca i brojne goste", dodao je.

Cilj je ojačati Karlovac kao turističku destinaciju, a Dane piva brendirati u vodeći nacionalni festival piva, dobre hrane i prestižni glazbeni festival.

Predlagač koncepta je tvrtka Hashtag, koja je sa svojim brendom YEM organizator i realizator brojnih uspješnih festivala i koncerata u Hrvatskoj. U ovom predloženom konceptu poznatom brendu DANI PIVA podižu ljestvicu više te dosadašnju manifestaciju postavljaju na "glazbenu festivalsku kartu" Hrvatske. Grad Karlovac će u proračunu osigurati 700.000 kuna, a glavni partner će mu biti Karlovačko tj. Heineken Hrvatska.

S nestrpljenjem se očekuje prva objava programskog dijela koja će, prema riječima organizatora, biti objavljena početkom ožujka. Ono što se da naslutiti jest da se Dani piva okreću urbanijem zvuku, što se može primijetiti na festivalskoj mapi, gdje vidimo hip hop i elektronske pozornice, a posebno zanimljiv detalj je i festivalski kamp.

Piše: Đurđica Sarjanović
06.12.2018. 10:29:00
http://metro-portal.hr/dani-piva-karlovac-postaju-vrhunski-glazbeni-festival/115747/