Metro-portal.hr

objavljeno 12.05.2010. 17:14:45
S MANJE LOVE

Dani Grada Zagreba održat će se od 20. do 31. svibnja

Desetodnevni program počet će mjuziklom Rajka Dujmića i Željke Ogreste "Za dobra stara vremena" u Areni

(Wikipedia)

Dani Grada Zagreba održat će se od 20. do 31. svibnja 2010., a za njihovo održavanje potrošit će se 20 posto manje novca nego prošle godine, najavio je danas na konferenciji za novinare zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Predstavljajući program Dana Grada Zagreba ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb Davor Žagar rekao je da su kroz taj program željeli pokazati Zagreb kao kulturološki zanimljiv grad koji živi i diše na svojim ulicama i trgovima.

Desetodnevni program počet će mjuziklom Rajka Dujmića i Željke Ogreste "Za dobra stara vremena" u Areni.

Za vrijeme trajanja Dana održat će se, uz ostalo, i Markov sajam, "Zagreb International Blues Festival", Hrvatski sajam nogometa, obilježit će se 50. obljetnica grupe "Crveni koralji" te "Floraart". Uz to, na Trgu bana Josipa Jelačića će se, uz prigodni program, održati izvlačenje parova za Europsko prvenstvo u vaterpolu.

Tomo Ricov iz agencije "Pepermint" najavio je da će se na Trgu bana Jelačića, Cvjetnom trgu, Tkalčićevoj ulici, Zrinjevcu i Kvaternikovom trgu održati plesni program "Dancing in the Street/Plesom protiv nasilja" kako bi se poslala pozitivna poruka da ulice nisu mjesto nasilja.

Uz to, želja je da se i u Zagrebu napravi turistička ponuda po uzoru na "The Notting Hill Carnival" u Londonu ili "Queensday" u Amsterdamu.

Ricov je izrazio želju da taj plesni program postati prepoznatljiv brand zbog kojeg će u Zagreb dolaziti mladi iz regije i Europe kako bi se zabavili. (hina/metro-portal)

12.05.2010. 17:14:45
http://metro-portal.hr/dani-grada-zagreba-odrzat-ce-se-od-20-do-31-svibnja/39869/