Metro-portal.hr

objavljeno 01.10.2011. 15:40:00
RASPRODAJA

Sperma plavokosih i crvenokosih na rasprodaji u Danskoj

Sperma je na rasprodaju u danskoj banci sperme, jer nitko neće male plivače plavokosih i crvenokosih ljudi, na cijeni su tamnokosi

Traže se spermići drugih boja
Traže se spermići drugih boja (Shutterstock)

Banka sperme u Danskoj objavila je da više ne prima donacije od ljudi s plavom i crvenom kosom. Cryos International iz Aarhusa kaže da njihovi nordijski uzorci, uključujući i 140 tisuća doza crvenokosih, idu na rasprodaju po sniženim cijenama zbog pomanjkanja zanimanja za takvu spermu.

Ole  Schou, direktor Cryosa izjavio je za Metro da imaju previše sperme sa skandinavskim obilježjima, i vrlo malo zahtjeva za kupnju takvih uzoraka, pa je prodaju po sniženim cijenama, u nekoj vrsti rasprodaje.

S druge strane, sperma tamnokosih muškaraca sa smeđim očima prodaje se po redovnim cijenama. "Vrlo brzo prodajemo takve uzorke, i još uvijek nismo uspjeli dobiti dovoljan broj donatora s tamnom kosom i očima", dodaje Schou. "Trenutno odbijamo sve kandidate s plavom, tamno plavom i crvenom kosom te plavim, sivim i zelenim očima, zanimaju nas donatori tamnije kose i očiju. "

Schou ističe da banka sperme ni slučajno ne diskriminira bilo koju rasu ili etničko podrijetlo, nego jednostavno reagira na zahtjeve tržišta. "Trebamo se potruditi i nabaviti više donatora iz etničkih skupina ovdje u Danskoj", dodaje Schou.

Višak sperme plavušana na zalihama je posljedica smještaja tvrtke u Aarhusu, gdje su muški studenti zarađivali za život donirajući spermu. Velik broj klijenata tvrtke Cryos živi u Španjolskoj, Italiji i Grčkoj, gdje je potražnja za donatorima sperme svjetlije puti neznatna.

Cryos inače prodaje spermu obiteljima bez djece u više od 65 zemalja svijeta, a u zadnjih nekoliko godina su otvorili podružnice u New Yorku i Bombaju.

Crvenokosi ogorčeni na banku sperme

"Svakodnevno primamo pritužbe crvenokosih iz cijelog svijeta", rekao je Schou za Metro, "a neki od njih su vrlo agresivni i optužuju nas za rasizam. Drugi se bune i zahtijevaju da ponovno primamo crvenokose donatore."

Cryos je prilično iznenađen reakcijama i ispričava se svima koji se osjećaju pogođenim zbog njihovog načina poslovanja. "Mogu vam garantirati da ne provodimo diskriminaciju, i nemamo ništa protiv crvenokosih ljudi. Jednostavno želimo zadovoljiti zahtjeve klijenata, a potražnja za crvenokosim i plavokosim ljudima je vrlo ograničena", završava Schou.

Piše: Christian Kloster, MWN
01.10.2011. 15:40:00
http://metro-portal.hr/danci-ne-vole-spermu-plavusana/63848/