Metro-portal.hr

objavljeno 09.06.2012. 19:51:03
SKUPINA B

Danci iznenađujuće svladali Nizozemsku

Simultanku na gol Danaca presjekao je gol Kron-Dehlija u 24. minuti i taj je rezultat ostao do kraja utakmice

Danci slave gol
Danci slave gol (UEFA)

Kako to obično biva u nogometu, momčad koja propusti nevjerojatne prilike i nikako ne uspijeva realizirati premoć na terenu obično izgubi. To se dogodilo i Nizozemcima, koji su počeli utakmicu s Huntelaarom na klupi!

Nizozemska je uputila ukupno 28 udaraca na gol, od čega je samo 8 bilo u okvir, dok su Danci imali perfektnih 8/8, s tim da je jedna lopta ušla u gol.

Najveći dio utakmice igrao se na jedan gol, danski, a sijevalo je sa svih strana, no vrlo rijetko u okvir gola. Fijukalo je oko stativa i grede, pucao je svatko tko je imao loptu, no Danci nisu bili niti najmanje impresionirani pritiskom.

S druge strane, svaki put kad bi se Danci napokon dočepali lopte i stigli pred šesnaesterac Nizozemaca, nastala je panika. Jednu takvu situaciju lijepo je iskoristio Kron-Dehli u 24. minuti i mirno strpao loptu iza Stekelenburga.

I drugo je poluvrijeme počelo furiozno, narančasti su bacili sve u napad, no i dalje vrlo neprecizno. Tek desetak minuta sredinom drugog poluvremena su Danci bili ravnopravni, zapucali nekoliko puta i dobro protegnuli Stekelenburga, no nisu postigli drugi gol.

Dvadesetak minuta prije kraja ušli su i Van der Vaart i Huntelaar, petnaestak minuta kasnije i Kuyt, no sve je bilo uzalud. Vrlo organizirani Danci s lakoćom su zatvarali sve rupe ispred svog šesnaesterca i zasluženo su osvojili iznenađujuća tri boda, a Nizozemcima ostavili brige za nastavak natjecanja.

NIZOZEMSKA: Stekelenburg, Van der Wiel (od 85. Kuyt), Heitinga, Vlaar, Willems, Van Bommel, N De Jong (od 71. Van der Vaart), Robben, Sneijder, Afellay (od 71. Huntelaar), Van Persie

DANSKA: Andersen, Kjær, Agger, S Poulsen, Jacobsen, Kvist, Eriksen (od 74. Schøne), Zimling, Krohn-Dehli, Rommedahl (od 84. Mikkelsen), Bendtner

09.06.2012. 19:51:03
http://metro-portal.hr/danci-iznenadjujuce-svladali-nizozemsku/71801/