Metro-portal.hr

objavljeno 08.06.2011. 09:40:01
ULIČNA KULTURA

Danas započinje Cest is d' Best

U pet dana festivala održat će se više od 300 sati programa koji će izvesti umjetnici iz brojnih zemalja

Fotografija vijesti

Na popularnom uličnom zagrebačkom festivalu "Cest is d' Best", koji počinje danas i traje do 12. lipnja, održat će se brojni koncerti, performansi, predstave te druga kulturna i glazbena događanja, a početak festivala od jučer je simbolično najavljen zastavicama festivala na središnjem zagrebačkom trgu, piše Hina.

Živost i interaktivnost glavne su odlike te zagrebačke manifestacije na kojoj će sudjelovati više od 200 izvođača koji su u Zagreb pristigli s pet različitih kontinenata.

U pet dana festivala održat će se više od 300 sati programa koji će izvesti umjetnici iz Poljske, Italije, Portugala, Španjolske, Argentine, Srbije, Mađarske, Slovenije, Velike Britanije, Kanade, Nizozemske, Australije, Makedonije i prvi put iz Afrike - Kenije.

Glazba, ulični teatri, performeri, cirkus, akrobacije, trikovi, ples, dječji program, sportska događanja sadržaj su ovogodišnjeg 15. festivala Cest is d' Best.

Pappazzum, talijanski brass bend, otvorit će sezonu ovogodišnjih koncerata na Cvjetnom, a koncerte će održati Naturalna mistika, Den Deri, The Beatles Revival Band, Los Balkanjerasi te brojni drugi, a organizatori posebno najavljuju koncert TBF-a na Cvjetnom, u subotu, 11. lipnja.

Organizatori pozivaju Zagrepčane i goste da se i ove godine odazovu u velikom broju na festival koji za svakoga ima po nešto. Svi koncerti i druge priredbe u sklopu Cest is d' Besta su besplatne, a u brojnim akcijama poput Dukatino utrke beba, Gorenje kreativne kuhinje, te Po Žuji utrke konobara, mogu i sudjelovati.

Prve aktivnosti festivala počinju u 10 sati na Zrinjevcu, gdje se ove godine, kao festivalska novost, održava svojevrsni „festival unutar festivala" za najmlađe posjetitelje. U sklopu performerskog programa, prvi puta dolazi i skupina uličnih umjetnika iz Kenije, koji će svojim akrobacijama zadiviti gledatelje sutra u 11.30 na Cvjetnom placu.

08.06.2011. 09:40:01
http://metro-portal.hr/danas-zapocinje-cest-is-d-best/59870/