Metro-portal.hr

objavljeno 14.01.2013. 11:19:26
HAJDE ZAGREB!!!

Danas se na posao ide bez hlača!

VIDEO - Putnici podzemne željeznice u Londonu, Stockholmu, Sydneyu, Berlinu, Sofiji, skinuli su hlače - kad će Zagreb?

Fotografija vijesti

Danas se obilježava 13. po redu Dan bez hlača. Sve je počelo kao šala koja je tek nasmijala neke putnike, ali danas je to globalni fenomen. Iako su temperature u mnogim gradovima ispod nule, to nije spriječilo mnoge ljude da obilježe ovaj zgodan dan.

Žalimo što Zagreb nema podzemnu željeznicu da se dobro zabavimo kao što su se zabavili putnici podzemne željeznice u Londonu, Stockholmu, Sydneyu, Berlinu, Šangaju, Sofiji, Pekingu i mnogim drugim svjetskim gradovima su skinuli hlače i za svojim obavezama krenuli u donjem rublju.

Cilj je cijele priče ući u vagon podzemne željeznice bez hlačai ponašati se što je normalnije moguće. Svi sudionici se ponašaju kao da se ne poznaju i kao da, osim toga što ne nose hlače, nemaju više ništa zajedničko.

Ova smiješna tradicija je počela 2002. godine u New Yorku, kada je nekoliko osoba odlučilo napraviti show u podzemnoj željeznici. Ulazili su u vagone bez hlača, a kada bi ih neko pitao zbog čega je to tako, rekli bi da su ih zaboravili odjenuti. Onda bi na jednoj od postaja, na iznenađenje svih, u vagon ušla jedna osoba koja prodaje hlače.

Ova tradicija od tada svake godine privlači sve veći broj ljudi, a nadamo se da će se od sljedeće godine pridružiti i Zagreb. Nemamo podzemnu, ali imamo tramvaje!

Pogledajte kako je to izgledalo prošle godine u Londonu.

14.01.2013. 11:19:26
http://metro-portal.hr/danas-se-na-posao-ide-bez-hlaca/75965/