Metro-portal.hr

objavljeno 01.08.2011. 15:17:00
MJESEC OBJAVE KUR'ANA

Danas počinje ramazan

Muftija Ševko efendija Omerbašić pozvao je vjernike na noćne ramazanske molitve te na intenzivniju solidarnost i pomoć siromašnima i potrebitima

Fotografija vijesti

Danas počinje dugoočekivani i jedan od najdragocjenijih mjeseci u godini za islamske vjernike, ramazan. Tim je povodom predsjednik islamske vjerske zajednice, muftija Ševko Omerbašić, rekao kako će se idućih 30 dana islamski vjernici okupljati na raznim duhovnim vježbama, među kojima su u prvome redu namazi (molitve) kojima jačamo svoj duh, piše Hina.

To je jedini mjesec u godini kad zaboravljamo materijalnu stranu života i posvećujemo se duhovnim izazovima i duhovnim vrijednostima", rekao muftija Ševko efendija Omerbašić.

To je mjesec objave Kur'ana pa je zato i obveza svakoga muslimanskog vjernika izučavanje kuranskih odredaba jer je svaki vjernik obvezan živjeti po načelima iz te naše svete knjige, istaknuo je.

Muftija Ševko efendija Omerbašić pozvao je vjernike na noćne ramazanske molitve te na intenzivniju solidarnost i pomoć siromašnima i potrebitima te na jaču molitvu za sve njihove pokojnike. Tu je poruku muslimanskim vjernicima završio tradicionalnim pozdravom: "Ramazan šerif mubarek olsun!"

01.08.2011. 15:17:00
http://metro-portal.hr/danas-pocinje-ramazan/61874/