Metro-portal.hr

objavljeno 23.08.2013. 10:21:00
HMM ...

Danas je smak svijeta, tvrdio je Rasputin

Grigorij Rasputin zapisao je da će se na današnji dan, 23. kolovoza 2013. vatra spustiti s neba i progutati zemlju

Ludi monah nije baš sve točno predvidjeo, no vidjet ćemo danas ...
Ludi monah nije baš sve točno predvidjeo, no vidjet ćemo danas ... (Arhiva)

Grigorij Jefimovič Rasputin ili ludi monah, kako su ga zvali Rusi, rođen je 22. siječnja 1869. godine u malom mjestu u Sibiru, gdje je još kao dječak stekao slavu iscjelitelja i svetog čovjeka nakon iskustva bliske smrti.

Naime, Grigorij i njegov brat upali su u ledenu rijeku, brat je umro, a Grigorij preživio i ispričao majci da je tijekom nesvijesti ugledao žensku osobu u bijelom koja mu je naredila da ozdravi. Lokalni svećenici odlučili su da se radi o ukazanju Djevice Marije i Rasputina je krenulo.

Sve je bilo sjajno dok ga nisu optužili da krade konje, pa je pobjegao u manastir i postao mistik i lutalica, oženio se do 30. godine i dobio četvero djece. Nakon toga je nastavio svoja lutanja svijetom, hodajući mjesecima u istoj obući, okovanih ruku i nogu kako bi osnažio svoju sveti put.

Tijekom 1902. godine stigao je u Kazan gdje je oformio grupu sljedbenika koji su ga smatrali svetim čovjekom, no ključni se događaj zbio 1905. godine kad je predstavljen carskoj obitelji.

Stekavši reputaciju svemogućeg mistika i proroka, postao je još poznatiji po organizaciji orgija sa sljedbenicima, tako da su ga čak pretukli svećenici koji su smatrali da je inkarnacija Sotone. 

Tijekom 1916. poslao je pismo upozorenja carskoj obitelji da će biti smaknuta, a cijelo je vrijeme svoje vizije zapisivao, sve do nasilne smrti od pištolja i utapanja godinu dana kasnije. 

U arhivama KGB-a pronađeno je 11 stranica njegovih zapisa, u kojima stoji da će 2001. obilježiti veliki val samoubojstava, 2005. godine trebao se pojaviti Isus Krist, a upravo na današnji dan, 23. kolovoza 2013. godine svijet treba progutati velika vatra koja će se spustiti s neba, nakon čega će na Zemlji zavladati tišina ...

23.08.2013. 10:21:00
http://metro-portal.hr/danas-je-smak-svijeta-tvrdio-je-rasputin/80022/