Metro-portal.hr

objavljeno 15.10.2010. 17:32:09
MICHAEL JORDAN

Danas bi postizao i po 100 koševa

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Michael Jordan uzburkao je američku javnost izjavom kako bi danas postizao i po 100 koševa na utakmici

Michael Jordan
Michael Jordan (Getty Images)

"Ako pogledam današnja košarkaška pravila prilično sam siguran kako bi mogao ubaciti i po 100 koševa na utakmici. Igra se ne bazira na fizičkoj snazi, pa su se i pravila promjenila. Bio bi češće na liniji slobodnih bacanja i mogao bi lakše postizati koševe," kazao je Jordan u razgovoru za USA Today's Game Hunters Blog.

Američki mediji ističu kako je dobiti telefonski intervju s legendom Chicago Bullsa jednako teško kao i ručati s iranskim predsjednikom Mahmudom Ahmadinedžadom, stoga su njegove izjave izazvale veliku pažnju, posebice što je Jordan 'pecnuo' današnje zvijezde. "Aktualna pravila štite igrače i fizička snaga sada je u drugom planu. Sasvim sigurno je danas lakše postizati koševe," dodao je MJ.

Najviše koševa na jednoj utakmici Jordan je ubilježio u ožujku 1990. godine u susretu protiv Cleveland Cavaliersa, ubacivši 69 koševa, dok je njegov rekord u doigravanju 63 koša protiv Bostona. Prije četiri godine zvijezda Los Angeles Lakersa Kobe Bryant je zabio Toronto Raptorsima 81 koš.

Rekord NBA lige po broju postignutih koševa na jednoj utakmici iznosi upravo 100 koševa, a postavio ga je legendarni Wilt Chamberlain u ožujku 1962. godine u dresu Philadelphije protiv New Yorka. (hina/metro-portal)

15.10.2010. 17:32:09
http://metro-portal.hr/danas-bi-postizao-i-po-100-koseva/49792/