Metro-portal.hr

objavljeno 06.03.2013. 11:50:00
OCCUPY CROATIA

Dan žena je sjajan odabir za prosvjed

Occupy Croati i Anonymous Croatia opet vas pozivaju na prosvjede u petak, 8. ožujka u 17 sati

Ajde više, dignite guzice i na ulice
Ajde više, dignite guzice i na ulice (Occupy Croatia)

Zajedno s Anonymous Croatia nastavljamo borbu protiv Zakona o strateškim investicijskim projektima RH i političko-tajkunskih "elita", te pozivamo građane diljem zemlje da u petak 8.3.2013. u 17h, izađu na glavne trgove u svim gradovima, iskažu svoje nezadovoljstvo i poruče DOSTA JE!

Tema javnih dobara i društvene problematike kao da je, glavnim našim medijima "hvala", gurnuta u zapećak javnog fokusa. Stoga je nazočnost ljudi na prosvjedima posebno potrebna. Dio naših kolega pokušali su zaplašiti u Rijeci, prikazati ih javnosti kao neumne huligane. To samo pokazuje značaj glasa, koji zajedno dižemo, to je znak koliko smo u pravu kada branimo od političke i gospodarske mafije same temelje opstojnosti, ne samo društva, nego, 99% pojedinaca i onih, koji dolaze poslije nas.

Mi nećemo odustati, mi ne možemo odustati, mi ne smijemo odustati. To nije političko ili ideološko pitanje, to je zaštita prava svakoga od nas.

Mi ćemo i dalje biti na ulicama, mi ćemo i dalje biti tamo, gdje se ne glumi. Ustani i pridruži se obrani javnog dobra, pridruži se obrani temelja opstojnosti svakog pojedinca ove države. Mi ne želimo rušiti vlade, vlade su sporedne, mi rušimo kriminal i nepravdu, ma tko ga provodio.

Mi prokazujemo nakaradu sustava, mi smo glas i onih, koji se ne čuju, koje su naši političari, mediji, gospodarska mafija izmakli iz opažanja građanskog društva. Mi razbijamo iluziju kojom je prikrivena podla zamka.

Pridruži se i obrani javno dobro!
Glasno i jasno poruči DOSTA JE!

06.03.2013. 11:50:00
http://metro-portal.hr/dan-zena-je-sjajan-odabir-za-prosvjed/76858/