Metro-portal.hr

objavljeno 28.01.2012. 16:56:00
PSIHIČKI OPORAVAK

Dan poslije u kampu hrvatske rukometne reprezentacije

"Boli me način na koji smo ispali. Potajno smo se nadali zlatu, a tko zna kad ćemo opet imati takvu priliku. Španjolsku moramo dobiti zbog naših navijača", rekao je izbornik

Fotografija vijesti

Čini se kako ni jutro nakon vrlo bolnog poraza u polufinalu od Srbije nije našim reprezentativcima popravilo raspoloženje, budući da je atmosfera u našem taboru vrlo turobna, prenosi Hina.

"Očekivali smo i pripremali se za ambijent koji nam neće biti sklon, ali toliku količinu mržnje, neprijateljstva i primitivizma ipak nismo očekivali", kazao je za Hinu glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza Damir Poljak i podsjetio da je Svjetsko rukometno prvenstvo 2009. godine bilo organizirano u Hrvatskoj i da su srpski navijači u Poreču mogli neometano donositi svoje zastave i normalno navijati za svoju reprezentaciju i da zbog toga "nikome nije pala dlaka s glave".

Poljak navodi da su im organizatori rekli da zbog sigurnosti neće u dvoranu pustiti više od 15.000 gledatelja.

"Ispada da ih je bilo i više od 20.000, ali mene više zabrinjava činjenica što su pojedini navijači i pored velikog osiguranja u dvoranu mogli unijeti bengalke, flaše i lasere kojima su cijelo vrijeme smetali naše igrače, posebno vratare. Jedna flaša, koja je bila namjenjena Ivanu Baliću, se razbila i lakše ozlijedila i lječnika naše reprezentacije, ali je komad stakla pogodilo u oko i srpskog reprezentativca Šešuma, koji je zbog toga završio u bolnici i sigurno neće nastupiti u finalu, a tek treba vidjeti što će biti s njegovim okom", rekao je Poljak i naglasio kako su, unatoč "neprijateljskom ambijentu" naši rukometaši bolji i da su to trebali pokazati već u prvom poluvremenu kojeg su, po njemu, trebali dobiti sa 3-4 gola razlike. "Sada će se, objektivno, biti teško psihički oporaviti i pripremiti se za utakmicu protiv Španjolske, ali i plasman među četiri najbolje ekipe na velikim natjecanjima je veliki uspjeh kojeg naši rukometaši ostvaruju u kontinuitetu", zakljkučio je Poljak.

Njegovo mišljenje gotovo da dijele svi igrači, koji nisu bili raspoloženi za razgovor o sinoćnoj utakmici, a na upit hoće li imati motiva za utakmicu za treće mjesto protiv Španjolske Ivano Balić je kazao.

"Kad izgubiš ovako u polufinalu, teško se vratiti, ali valjda ćemo naći snage i motiva"

Za razliku od njega naš prvi golman Mirko Alilović s puno više optimizma gleda na nedjeljni ogled za brončano odličje protiv Španjolaca.

"Ostalo je još motiva, jer bilo kakva medalja je uspjeh, a o četvrtom mjestu nitko ni ne razmišlja", kazao je Alilović.

Izbornik Slavko Goluža i nakon prespavane noći nije krio razočarenje što neće biti u prigodi boriti se za jedinu medalju koja mu nedostaje u bogatoj kolekciji odličja s velikih natjecanja.

"Boli me način na koji smo ispali. Potajno smo se nadali zlatu, a tko zna kad ćemo opet imati takvu priliku. Španjolsku moramo dobiti zbog naših navijača", a o sinoćnoj utakmici je kazao kako u drugom poluvremenu nismo imali brzi centar jer su srpski igrači ostali ležati. "Ne znam je li to bila njihova taktika, ali zbog toga suci nisu dopustili igru", zaključio je hrvatski izbornik.

28.01.2012. 16:56:00
http://metro-portal.hr/dan-poslije-u-kampu-hrvatske-rukometne-reprezentacije/67701/