Metro-portal.hr

objavljeno 12.09.2016. 19:01:00
NAPOKON

Dan nakon izbora - ostavke i povlačenje iz politike

U Hrvata politička odgovornost obično nije na nekoj razini, no nakon ovih izbora nešto se pokrenulo ... ili možda ipak nije?

Luzer otišao ... ili ipak nije?
Luzer otišao ... ili ipak nije? (Arhiva)

Zoran Milanović objavio je da se neće kandidirati za predsjednika SDP-a na predstojećim unutarstranačkim izborima koji bi se trebali održati najviše 6 mjeseci nakon izbora. Najtužniji su na Trgu žrtava fašizma, jer ekipa s Džamije redovno je šamarala šefa SDP-a na zadnjih čak šest izbora na svim razinama, od lokalne do europske.

No, jesmo li se riješili briselskog Zoke, kako ga njegovi oponenti s desnice zovu? Ne baš, tvrdi Puhovski koji misli da Milanović igra na kartu propalih pregovora MOST-a i HDZ-a i još jednih izbora na koje bi stranka morala ići s njim na čelu, nadajući se da će ga ovoga puta pomaziti Fortuna. Nije nemoguće ... izbori, mislimo, ne pobjeda Milanovića.

Ivan Tepeš, predsjednik HSP Ante Starčević podnio je ostavku jer je iz fotelje potpredsjednika Sabora stigao do - 0.35% posto glasova na nacionalnoj razini s novom Domoljubnom koalicijom. Tvrdi da je to moralan čin, no i on ima asa u rukavu - ako se cijela HDZ ekipica povuče iz Bruxellesa, on je sljedeći na redu i zasjest će, ni kriv ni dužan, u briselski stolac na plaćicu od preko 4 tisuće eura neto plus dnevnicu od 320 eurića za svaki dan u Bruxellesu. Kako je vojsku služio u Ministarstvu europskih integracija, kao svaki pravi pravaš, domoljub i tvrdi desničar, sigurno mu neće biti teško na briselskom frontu ...

Za kraj, jedna ozbiljna ostavka - Danijel Srb, šef HSP-a koji se već dvadeset i više godina pokušava oporaviti od Ante Đapića, odlučio je da mu je dosta izbora na kojima za njega glasa uža obitelj i objavio je povlačenje iz politike. 

12.09.2016. 19:01:00
http://metro-portal.hr/dan-nakon-izbora-ostavke-i-povlacenje-iz-politike/100140/