Metro-portal.hr

objavljeno 29.10.2020. 08:31:00
OSVRT

Dalmatinski motivi Nevena Otavijevića

Nedavno je predstavio ciklus ulja i akrila na platnu, 40 x 30cm s dalmatinskim motivima, što gradova na obali, što otoka, arhitekture i brodova, neba i mora, koloristički vrlo odmjereno

Neven Otavijević
Neven Otavijević (Metro)

Prirodno je posve da slikar slika svoje okruženje, od samih početaka pa do samog kraja svojih likovnih aktivnosti, u raznim tehnikama i na svakovrsnim podlogama, u bezbroj kombinacija, svih stilskih orijentacija, progovarajući na taj način i o svijetu u cjelini ali i o svom mikro volumenu življenja.

Tako i zadarski umjetnik, Neven Otavijević,slikar srednje generacije slika prostor u kojem živi, koji ga okružuje i nadahnjuje.

Nedavno je predstavio ciklus ulja i akrila na platnu, 40 x 30cm s dalmatinskim motivima, što gradova na obali, što otoka, arhitekture i brodova, neba i mora, koloristički vrlo odmjereno.

Osobito ističem atmosferu na ovim slikama srednjeg formata, sve odiše mirnoćom, nekom svečanom tišinom, ali ne mukom, sve je tiho, kao ispod podnevnog sunca, kada se svi sklanjaju od trepereva žestine topline.

Otavijević bilježi na svojim platnima njemu drage i bliske dijelove prirode i arhitekture koja je uspješno do danas sačuvala obilježje prošlih vremena, danas skladno ukomponirana u cjelinu starih gradova na obali.

Ciklus slika Nevena Otavijevića pruža dašak vedrine i opuštanja u susretu gledatelja s ovim atraktivnim motivima, pomišljajući u tim trenucima kako Arkadija ipak nije tako dalako, treba samo dobro gledati i doživjeti.

Piše: Miroslav Pelikan
29.10.2020. 08:31:00
http://metro-portal.hr/dalmatinski-motivi-nevena-otavijevica/128330/