Metro-portal.hr

objavljeno 08.12.2009. 10:48:32
integracija

Dalmacijacement promijenio ime u Cemex Hrvatska

U tvrtci pod snažnim globalnim Cemex brendom očekuju poboljšanje pozicije na tržištu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Joško Supić/CROPIX)

Tvrtka Dalmacijacement promijenila je ime u Cemex Hrvatska, priopćeno je danas iz te tvrtke. Promjena imena, kako se navodi, u skladu je s Cemexovom globalnom praksom da tvrtke u mreži preuzmu ime Cemex.

Tvrtka Dalmacijacement je prije gotovo pet godina ušla u sustav korporacije Cemex, a promjena imena dodatno potvrđuje uspješnu integraciju tvrtke u Cemex mrežu i jača prepoznatljivost Cemexa kao regionalnog lidera u svojoj industriji, navodi se u priopćenju.

Iz tvrtke ističu da se, zajedno s imenom, djelomično mijenja i znak tvrtke, odnosno u upotrebi ostaje samo Cemex znak i time se vizualni identitet u potpunosti usklađuje s korporativnim identitetom Cemexa.

Predsjednik Uprave Cemex Hrvatske Trpimir Renić uvjeren je da promjena imena neće biti velika novost za zaposlenike, klijente i partnere s obzirom da je ime Cemex u stalnoj upotrebi na hrvatskom tržištu od ulaska Dalmacijacementa u Cemex mrežu.

Naša tvrtka je velik izvoznik u regiju i stoga očekujem da ćemo svoju poziciju dodatno poboljšati poslujući pod snažnim globalnim Cemex brendom, kazao je.

Cemex je na hrvatskom tržištu prisutan od ožujka 2005. godine kada je akvizicijom britanske grupacije RMC preuzeo i tvrtke Dalmacijacement i Readymix Croatia.

Cemex je jedan od globalnih lidera u proizvodnji građevinskih materijala, prisutan je u više od 50 zemalja širom svijeta s ukupno 64 tvornice cementa, više od 2200 betonara, 493 kamenoloma za agregate, a širom svijeta zapošljava više od 50.000 zaposlenika. (hina/metro-portal)

08.12.2009. 10:48:32
http://metro-portal.hr/dalmacijacement-promijenio-ime-u-cemex-hrvatska/28115/