Metro-portal.hr

objavljeno 30.11.2009. 14:28:29
mesić:

Da sam Kalmeta, odstupio bih

Upitan o političkoj odgovornosti ministra Kalmete zbog uhićenja u HAC-u, Predsjednik je ponovio da ministar sam mora odlučiti što dalje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Siniša Sunara/CROPIX)
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas da će jedna od tema poslijepodnevnog sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS) vjerojatno biti i Hrvatske autoceste (HAC), a upitan što bi učinio da se nalazi na mjestu resornog ministra Božidara Kalmete odgovorio je kako bi vjerojatno ponudio ostavku.

Mesić je novinarima nakon današnjeg sudjelovanja na predstavljanju knjige prvog hrvatskog ministra unutarnjih poslova Josipa Boljkovca potvrdio da će se na sjednici VNS-a govoriti i o aferama koje se događaju u Hrvatskoj, pa tako vjerojatno i o HAC-u.

"Da, govorit ćemo o onome kakvo je sigurnosno stanje u Hrvatskoj, a pošto borba protiv korupcije i organiziranog kriminala spada u sigurnosno pitanje, mi ćemo i o tome razgovarati. Ali, koliko će referenti spominjati konkretne slučajeve ja to ne znam, ali vjerojatno hoće", rekao je Mesić dodavši da je ovo drugi, redoviti sastanak VNS-a. Vijeće se, naime, obavezno sastaje dva puta godišnje.

Upitan o političkoj odgovornosti ministra Kalmete zbog uhićenja u HAC-u, Predsjednik je ponovio da ministar sam mora odlučiti što dalje. Iako se ne radi osobno o ministru, rekao je Mesić, radi se o njegovim suradnicima i onim gospodarskim subjektima na koje su njegovi suradnici imali utjecaj.

"Dakle, radi se o velikim poslovima koji se spominju u javnosti i ministar Kalmeta mora sam odlučiti što da poduzme, da li da ponudi mandat predsjednici Vlade ili da se s njom konzultira. Nitko Kalmetu ne optužuje, međutim on mora odlučiti što dalje", dodao je.

Upitan što bi napravio da je u poziciji ministra Kalmete, Mesić je odgovorio kako bi vjerojatno ponudio ostavku. "Pa morao bih uzeti sve argumente koji se danas spominju u vezi mnogih afera i vjerojatno bih ponudio ostavku", rekao je i dodao kako bi onda na predsjedniku Vlade bilo hoće li je usvojiti ili ne. (hina/metro-portal)

30.11.2009. 14:28:29
http://metro-portal.hr/da-sam-kalmeta-odstupio-bih/27541/