Metro-portal.hr

objavljeno 11.07.2008. 11:34:24
04. - 11. srpnja 2008.

Da jednom postaneš kao Carla Del Ponte

Fotografija vijesti

Početak ljeta bajan je samo kad ideš u osnovnu školu ili kada si potomak dobro potkožene obitelji pa se ne moraš birnuti hoćeš li dobiti godišnji baš onaj tjedan kad nisu prognozirali kišu i oluje. Od planiranja godišnjeg odmora gore je možda samo kada te zadesi ljeto upisa na fakultet.

Iako je danas već i nostalgičnim penzionerima sa zagrebačkog Zrinjevca ili splitske Rive postalo jasno da više ne postoje baš nikakva pravila, a još manje poštovanje ikakvog obrazovanja, tebe će ipak tvoji zabrinuti roditelji uvjeravati da si bez fakultetske diplome nitko i ništa i da ćeš završiti kao šljaker na gradilištu ili prodavač u šoping centru. I tada za tebe počinje pakleno ljeto, sudbonosno za tvoju budućnost.

Iako je danas već i nostalgičnim penzionerima postalo jasno da više ne postoje baš nikakva pravila, a još manje poštovanje ikakvog obrazovanja, tebe će ipak tvoji zabrinuti roditelji uvjeravati da si bez fakultetske diplome nitko i ništa. 

Ako si neodlučan, roditelji će ti savjetovati da pokušaš upisati Pravo jer to se uvijek isplati... A tamo će te na prijemnom dočekati pitanje tko je bio pjesnička inspiracija Stanku Vrazu, Ljubica Kantili, Julija Primicova ili Pavica de Ponte? Zamršenije od križaljke u Glasu koncila...  A ti samo pristupio ispitu da postaneš ugledan pravnik kao Carla Del Ponte. 

Piše: Piše: Željko Špoljar
11.07.2008. 11:34:24
http://metro-portal.hr/da-jednom-postanes-kao-carla-del-ponte/9764/