Metro-portal.hr

objavljeno 20.05.2011. 19:05:00
POGREŠNI PRIORITETI

D. Kosor: Gospodarstvo veći problem od EU

Vladi su puna usta Europske unije, a gospodarstvo nam je na aparatima, HSLS poziva na promjenu prioriteta

Darinko Kosor
Darinko Kosor (Boris Kovacev / CROPIX)

HSLS podupire nastojanja da pristupni pregovori s EU-om završe u lipnju, ali zbog toga ne treba stvarati nervozu jer je mnogo veći problem gospodarstvo, rekao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, prenosi Hina

Dodao je kako će, ne završe li pregovori u lipnju, završiti potkraj rujna, ali sama ta činjenica hrvatskim građanima neće donijeti neku povijesnu promjenu.

"Hrvatska će u Europsku uniju sigurno ući 2013., a u ovoj godini sigurno završiti pregovore i potpisati ugovor. Zbog toga ne treba stvarati nervozu jer je puno veći problem gospodarska situacija. Moramo se baviti sami sobom, zapošljavati ljude", rekao je Kosor u Rešetarima pokraj Nove Gradiške na proslavi Dana općine.

Smatra i kako možebitno uvođenje monitoringa u tijeku pristupnoga procesa nije nepovjerenje prema Hrvatskoj, nego svojevrstan oprez nakon loših iskustava s Bugarskom i Rumunjskom. Ustvrdio je da će kriteriji biti još stroži za zemlje koje će u EU ući nakon Hrvatske.

Napomenuvši kako po istraživanjima 85 posto građana nije zadovoljno sadašnjom vlašću, Kosor drži kako bi bilo dobro da izbori budu što prije.

Samo izbori mogu pridonijeti promjenama jer sada smo u pat-poziciji i u gospodarstvu se ništa ne događa, istaknuo je predsjednik HSLS-a.

20.05.2011. 19:05:00
http://metro-portal.hr/d-kosor-gospodarstvo-veci-problem-od-eu/59082/