Metro-portal.hr

objavljeno 03.08.2010. 10:44:44
ELECTRO BODY

D.A.F. na Zagrebi! Festivalu

Unatoč tome što se dvojac na čak 20 godina posvetio mirnom obiteljskom životu, bend se nikad službeno nije raspao

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Zagrebi! Festival/D.A.F.)

Zagrebi! Festival, festival koji nastaje u srazu s događanjima koja se kritički odnose prema sredini u kojoj djeluju, održava se po treći put 10. i 11. rujna, na više zagrebačkih lokacija - Cvjetni trg, Varšavska ulica, Zagrebački plesni centar, klub Močvara i dvorana Jedinstvo. Uz izvođački program te program performansa, instalacija, urbanih akcija i predavanja, u glazbenom dijelu drugog dana Festivala, po prvi puta u Hrvatskoj, koncertom u klubu Močvara predstavit će se grupa D.A.F., pioniri EBM - electro body musica, prvi electro punkeri i 'kumovi' tehno glazbe.

dafplakat.jpg

Grupa D.A.F. ili Deutsch-Amerikanische Freundschaft (njemačko-američko prijateljstvo) osnovana je u Dusseldorfu 1978. godine. Dvije godine kasnije, nakon promjena u postavi grupe Robert Görl i Gabriel Gabi Delgado-Lopez u povijest plesne glazbe upisani su zlatnim slovima hitom Der Mussolini koji je, iako krajnje provokativnog teksta i avangardne glazbene strukture, postao hitom širom Europe. Od samih početaka politički angažirani i kritički orijentirani prema 'amerikanizaciji' Njemačke, D.A.F. su prototip društveno osviještenog kreativnog dua koji uspijeva avangardna glazbena rješenja 'upakirati' u plesnu i slušljivu glazbu koja dopire do širokog kruga slušatelja.

Unatoč tome što se dvojac na čak 20 godina posvetio mirnom obiteljskom životu (Görl je bio u tajnom braku s Annie Lennox iz Euritmicsa), bend se nikad službeno nije raspao.

festivalskiplakat.jpg

Na scenu se vraćaju 2003. godine albumom Fuenfzehn neue D.A.F. Lieder i hitom Der Sheriff koji je inovativnom glazbom i jednostavnim tekstom govorio o prijetnji politike Georgea W. Busha ostatku svijeta.

Nikada održan koncert, koji smo čekali 25 godina, konačno je pred nama, a 'kumovi tehna' i prvi elektro pankeri koji su Musolinija, Hitlera i Krista postavili na plesni podij, nastupaju u originalnoj postavi.

Pretprodaja karata počinje danas u mreži Ticketproa, na blagajni Kluba Močvara i online na www.ticketpro.hr. Cijena ulaznice u pretprodaji je 135 kuna, a na dan koncerta 160 kuna.

Sve dodatne informacije uskoro potražite na www.zagrebi.com.

03.08.2010. 10:44:44
http://metro-portal.hr/d-a-f-na-zagrebi-festivalu/45580/