Metro-portal.hr

objavljeno 30.06.2020. 15:46:00
HUB

Čvorište efemernog - skriveno pred očima

Čvorište efemernog - skriveno pred očima nastavak je programa živih izvedbi u prostoru 7ice GMK kao dio šireg projekta Čvorište (The Hub)

Čvorište efemernog
Čvorište efemernog (Arhiva)

U vremenu iz gibanja i dodira tvari počeo je zvuk. To je dovelo do čula, granica u prostoru, svakakvih priloga, uzroka, posljedica, osluhivanja, buke i muka. Osobitosti, težina, boje, pokrov i brzina truljenja. Tamo gdje je prije bilo ništa sada je nešto. 

Između 17 i 19 sati, na izbornu nedjelju  5. srpnja, u prostoru 7ice GMK, kao dio programa Čvorište efemernog - skriveno pred očima održat će se pilot skupnih zbivanja, ciklusa izvedbenih slušaonica za čiju je praizvedbu izabran motiv postanka. Skupna zbivanja (group events) zamišljena su kao galerijski susret za pomno slušanje tematskih zvučnih kompilacija.

Zbivanjima u javnom prostoru potiče se praksa fokusiranog i kolektivnog usmjeravanja pažnje na zvuk u prostoru i iskustvo slušanja kao takvo. Odabirom teme skupna zbivanja istražuju njene male i srednje narative kraj konceptualnih, eksperimentalnih i raznorodnih zvučnih, odnosno, glazbenih zapisa.

Ovog srpnja skupno slušamo refleksije o počelima, stvaranju svijeta, svojstvima tvari, gibanjima nebeskih i drugih tijela, mirisima, vrućini, studenu i glasu. 

Čvorište efemernog - skriveno pred očima nastavak je programa živih izvedbi u prostoru 7ice GMK kao dio šireg projekta Čvorište (The Hub) koji ove sezone uključuje i drugi broj publikacije, te kvir feminističku ZF čitalačku grupu Mjenjolici s Urana.

30.06.2020. 15:46:00
http://metro-portal.hr/cvoriste-efemernog-skriveno-pred-ocima/125999/