Metro-portal.hr

objavljeno 26.07.2011. 11:39:00
PROVJERITE I SAMI

Čudni zdravstveni savjeti koji zbilja pomažu

Za mršavljenje mijenjajte radio stanice, protiv alergija obrijte brkove, a za bolji seks nosite visoke pete!

Ostanite zdravi uz neobične savjete

Svi znamo da je za dobro zdravlje potrebno jesti puno voća i povrća, redovito vježbati i smanjiti slatkiše, no  u posljednjih nekoliko godina pojavili su se i mnogi čudni, ali ipak znanstveno dokazani zdravstveni savjeti.

Kako to visoke pete mogu biti dobre za vas,  a čokoladno mlijeko zdravo?

Kišete? Riješite se brkova!

Ako ste skloni alergijama trebali biste razmisliti da li su brkovi baš vaš najvažniji modni detalj. Jedna studija pokazala je da su muškarci koji dva puta dnevno peru brkove i bradu manje koriste antihistaminike. Povezujete?

U dlakama brade i brkova ima dosta prašine, peluda i svih onih stvari koje vas tjeraju na kihanje. Pokušajte ili prati bradu ili jednostavnije, obrijte se i uvidjet ćete razliku.

Protiv glavobolje mirišite jabuku

„Jabuka na dan, tjera doktora van" poznata je poslovica, ali svi učinci tog plemenitog voća idu puno dalje od toga. Miris zelene jabuke pomoći će vam patite li od migrene, umanjujući osjećaj boli. Bilo da vam makne misli s boli, ili vas opusti, u svakom slučaju, to je vrlo prirodan način rješavanja boli.

Visoke pete pomažu čuvaju koljena

Istraživači s Warwick i Oxford Brookes Sveučilišta otkrili su kako nošenje visokih peta može pomoći  sprječavanju razvoja artritisa u koljenu. Zapravo, nošenjem visokih peta jačate mišiće koljena koji onda čvršće drže kosti i manje ih opterećuju.

Još jedna dobra vijest za ljubiteljice štiklica: visoke pete pomažu u jačanju mišića zdjelice - onih koji su direktno povezani s orgazmom.

U svakom slučaju, svi se slažu da vam nošenje razumno visokih peta neće naškoditi pa se slobodno opustite na svojim novim cipelicama.

Za mršavljenje mijenjajte radio stanice

Bit je da se riješite rutine. Svaki dan učinite nešto drugo, makar to bilo samo biranje druge radio stanice dok radite kućne poslove i ta promjena pomoći će vam u skidanju kila. Svaka promjena - nekoliko grama dolje. Još ako malo zaplešete uz žestoki ritam...

Operite/dezinficirajte ruke nakon korištenja bankomata i/ili gotovine

Istraživanja su pokazala da su novac i bankomati najprljaviji predmeti s kojima svakodnevno baratamo. Zamislite samo tko sve dira novac i tipke. Što vi dirate nakon što baratate novcem? Nadamo se ne djecu.

Čokoladno mlijeko vratit će vam energiju

Nakon vježbanja zaboravite vodu! Čokoladno mlijeko nadoknadit će vam sve što trebate. Samo koristite manje masno mlijeko. Nakon treninga morate oporaviti mišiće i potaknuti daljnji rad organizma. Proteini iz mlijeka to će učiniti na najzdraviji način, dok će čokoladni ugljikohidrati na ukusan način nadoknaditi izgubljenu energiju. Zašto biste pili neukusne shakeove kad se možete lijepo nagraditi i dobti isti učinak?

26.07.2011. 11:39:00
http://metro-portal.hr/cudni-zdravstveni-savjeti-koji-zbilja-pomazu/61678/