Metro-portal.hr

objavljeno 20.11.2013. 09:04:00
SAVJETI

Čudesni vitamin E je saveznik ljepote

Snažan antioksidans ima nevjerojatno pozitivan utjecaj na naše zdravlje i ljepotu, pa nemojte propustiti uvrstiti ga u svoju prehranu

Vitaminom E do lijepe kože i snažne kose
Vitaminom E do lijepe kože i snažne kose (Arhiva)

Vitamin E ima sjajan utjecaj na naše tijelo, kažu stručnjaci, i preporučuju da svakako pripazimo na potreban dnevni unos putem jaja, voća, mesa, biljnih ulja i žitarica jer će koristi od njega biti vrlo vidljive.

Primjerice, zna se da vitamin E smanjuje ožiljke svojim snažnim antioksidativnim učinkom jer pomaže pri stvaranju zaštitnog sloja na koži, držeći slobodne radikale dalje od ožiljaka. Ujedno i sprječava nastanak bora, posebice na osjetljivom dijelu kože oko očiju. Vitamin E jača proizvodnju kolagena, što pomlađuje kožu. 

Kako vitamin E ujedno i snaži naš imunološki sustav i poboljšava cirkulaciju u cijelom tijelu, to se odnosi i na tjeme, što znači da pomaže pri bržem rastu kose koja je pod utjecajem ovog vitamina kvalitetnija i zdravija. 

Naravno, ne treba odmah navaliti na suplemente koji se nude kao razni dodaci hrani, jer pretjeran unos vitamina E može imati neželjene nuspojave poput glavobolje, slabosti, mučnine, proljeva ili pomućenog vida. 

Stoga, preporučljivo je potražiti savjet liječnika, jer preporučena dnevna doza vitamina E 15 mg dnevno. Najbolji izvori su orasi, bademi, maslinovo ulje i sjemenke suncokreta. 

20.11.2013. 09:04:00
http://metro-portal.hr/cudesni-vitamin-e-je-saveznik-ljepote/81703/