Metro-portal.hr

objavljeno 01.04.2018. 13:31:00
LOV NA VELIKANE

CSPC Munja i Sunce - solarni električni automobili u napadu na Teslu i Rimca

Premda je ova vijest izašla u javnost tek ovih dana, navodno se u dubokoj tajnosti na ovom projektu radi već dvije godine

Slike su namjerno mračne, ali najavljuju svijetlu budućnost
Slike su namjerno mračne, ali najavljuju svijetlu budućnost (Automania)

Kineska vlada je s jednim kineskim milijarderom osnovala tvrtku CSPC (China Solar Powered Car) koja radi na razvoju električnog solarnog automobila i to odmah dvije verzije, gradska i super sportska verzija. Nije poznato puno detalja, jer je sve obavijeno velikom tajnom, ali ono što se za sada zna je fotografija teasera koja ne govori previše.

Očito je kako sa svoja dva solarna električna automobila tvrtka CSPC namjerava postati vodeći svjetski proizvođač te oteti primat koji sada ima Tesla, a po šturim najavama ni Rimac neće mirno 'spavati'.

Premda je ova vijest izašla u javnost tek ovih dana, navodno se u dubokoj tajnosti na ovom projektu radi već dvije godine. Razvijaju se potpuno nove tehnologije baterija, prijenosa, solara, punjača te konstrukcije vozila.

Kineski proizvođač namjerava ponuditi dva modela - super sportski automobil pod imenom CSPC Munja i kombi-limuzinu za gradski vožnju pod CSPC Sunce

Više pročitajte na portalu Automania.hr

01.04.2018. 13:31:00
http://metro-portal.hr/cspc-munja-i-sunce-solarni-elektricni-automobili-u-napadu-na-teslu-i-rimca/111248/