Metro-portal.hr

objavljeno 09.06.2008. 00:24:12

‘CroArmy’ Petra čeka stegovni postupak

Vojnik koji je šarao po 6000 godina starim crtežima u Zapadnoj Sahari, vraćen u Hrvatsku

Grafit hrvatskog bojnika na arheološkom nalazištu
Grafit hrvatskog bojnika na arheološkom nalazištu

Hrvatski časnik Petar Kažimir priznao je da je autor grafita na šest tisuća godina starom arheološkom nalazištu u Zapadnoj Sahari, potvrdio je za Novu TV ministar obrane Branko Vukelić.

I istražitelji UN-a utvrdili su da je Petar Kažimir autor grafit  ‘PETAR CROARMY’. Patar je iz UN-ove misije, vraćen prije nekoliko dana u Hrvatsku, gdje je protiv njega pokrenut stegovni postupak, a jedno od inkriminiranih djela moglo bi biti ‘narušavanja ugleda Oružanih snaga’.

Vukelić s vojnicima na Golanskoj visoravniMinistar MORH-a Branko Vukelić posjetio je 95 vojnika koji će, kao dio mirovnih snaga UN-a, idućih pola godine boraviti na Golanskoj visoravni, zloglasnoj granici razdvajanja između Izraela i Sirije.  

UN-ovi istražitelji, piše Jutarnji list, preporučili su  Ministarstvu obrane da u izricanju kazne ne bude prestrog. Ne očekuje se da će bojnik biti nečasno otpušten iz vojske, nego ga očekuje blaža kazna. Osim preporuke UN-a, u prilog bi mu trebala ići i činjenica što je dosad imao uzornu vojnu karijeru.

Bojnik Kažimir, koji se pola godine prije isteka mandata vrati kući, jučer nije želio dati nikakvu izjavu. Skandal je izbio početkom ove godine kada su u londonskom The Timesu objavljene fotografije grafita koje su na arheološkom nalazištu iscrtali pripadnici misije UN-a, a među njima se isticao ‘PETAR CRO ARMY’.    (METRO)

09.06.2008. 00:24:12
http://metro-portal.hr/croarmy-petra-ceka-stegovni-postupak/8335/