Metro-portal.hr

objavljeno 21.08.2013. 08:01:00
OCCUPY CROATIA

Crkva želi nametnuti svoje stavove svima

Omalovažavanje LGTB zajednice i napad na teško izborena prava žena samo je uvertira u ono što čeka članove društvene zajednice koji neće prihvatiti njihove nametnute vrijednosti

Bozanić ima problema s idejama
Bozanić ima problema s idejama (Arhiva)

Nije tajna kako dio Katoličke crkve u našoj zemlji misli da jedino ona zna i u pravu je oko toga na kojim bi vrijednostima trebalo počivati ljudsko društvo, uključujući naravno i to kako bi ono trebalo biti uređeno.

Prevladavalo je mišljenje da određena frakcija unutar Crkve forsira klerofašističke stavove, ali nakon riječi kardinala Josipa Bozanića izrečenih u nedjelju jasno je da je to stav vrha Crkve i da će težiti što prije nametnuti svoje vrijednosti svim članovima društva, odnosno tako reorganizirati državu.

Klerofašizam je ideologija koja kombinira političke i ekonomske doktrine fašizma (kod kojeg je država temelj ljudskog društva, odnosno institucija koja treba u potpunosti nadzirati svaki aspekt društvenog života) sa teologijom ili vjerskom tradicijom.

Naša zemlja je po Ustavu sekularna država, odnosno Crkva je odvojena od države, ali u stvarnosti je Crkva uvijek imala utjecaj na sve vladajuće strukture. Sada je Crkva odlučila u dogovoru s HDZ-om preuzeti kompletnu kontrolu nad društvenom zajednicom i gurnuti nas natrag u tamu srednjeg vijeka.

Omalovažavanje LGTB zajednice i napad na teško izborena prava žena samo je uvertira u ono što čeka članove društvene zajednice koji neće prihvatiti njihove nametnute vrijednosti ako se gore navedeni dočepaju vlasti.

Svojim prikrivenim inicijativama i akcijama nastoje što više ljudi pridobiti na svoju stranu i što prije se dočepati vlasti, a što je najžalosnije organiziranog otpora takvim nasrtajima na ljudska prava i temeljne slobode nema. Vremena nema, djelovati protiv toga treba odmah, hoćemo li se predati bez borbe?

21.08.2013. 08:01:00
http://metro-portal.hr/crkva-zeli-nametnuti-svoje-stavove-svima/79974/