Metro-portal.hr

objavljeno 30.12.2008. 14:02:20
crne prognoze?

Čović napušta brod koji tone

Na osobni zahtjev napustio je mjesto Predsjednika Uprave Plive

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Hrvoje Polan/CROPIX)

Predsjednik Uprave Plive i glavni operativni direktor Željko Čović obavijestio je Nadzorni odbor da je na osobni zahtjev odlučio napustiti kompaniju i karijeru nastaviti izvan Plive te je podnio ostavku s mjesta predsjednika Uprave, sa stupanjem na snagu 31. prosinca 2008. godine, objavljeno je danas iz te kompanije.

Nadzorni odbor na istoj je sjednici održanoj u ponedjeljak, 29. prosinca, donio odluku o imenovanju novih članova Uprave, i to Matka Bolanče za predsjednika Uprave te Thea Andreissena za člana Uprave Plive, oboje sa stupanjem na snagu 1. siječnja 2009. godine.

U priopćenju se navodi da je Željko Čović na čelnoj poziciji najveće farmaceutske tvrtke u Hrvatskoj proveo posljednjih 16 godina i "svojim predanim radom i velikim menadžerskim iskustvom bitno pridonio pozicioniranju Plive na globalnom farmaceutskom tržištu te njenoj liderskoj poziciji u regiji".

"U svom gotovo 26 godina dugom radnom vijeku u Plivi imao sam priliku kompaniju voditi kroz vrlo zahtjevne periode pretvorbe, privatizacije, uvrštenje Plivinih dionica na Londonskoj i Zagrebačkoj burzi te sudjelovati u njenoj preobrazbi od lokalne do svjetski priznate i poznate kompanije. To je za mene neprocjenjivo profesionalno i osobno iskustvo i na njega sam osobito ponosan. Timovima koji će voditi integraciju, želim uspjeh u radu i što brži završetak procesa u kojem će Pliva postati integralnim dijelom najveće svjetske generičke kompanije" (izraelske Teve), Čovićeva je izjava koja se prenosi u priopćenju. (hina/metro-portal)

30.12.2008. 14:02:20
http://metro-portal.hr/covic-napusta-brod-koji-tone/13891/