Metro-portal.hr

objavljeno 05.12.2011. 08:37:00
BRAZILSKO PRVENSTVO

Corinthians po peti put prvak Brazila

Na koncu je klub iz Sao Paula zaključio prvenstvo sa 71 bodom, dva boda više od Vasco da Gama koja je u zadnjem kolu remizirala protiv Flamenga 1:1

Fotografija vijesti

Iako je odigrao tek 0:0 protiv Palmeirasa u posljednjem kolu, i taj bod bio je dovoljan Corinthiansu da potvrdi novi, peti naslov brazilskog prvaka u povijesti, prenosi Hina.

Na koncu je klub iz Sao Paula zaključio prvenstvo sa 71 bodom, dva boda više od Vasco da Gama koja je u zadnjem kolu remizirala protiv Flamenga 1:1. Corinthiansu je za osvajanje prvog mjesta trebao tek bod zbog boljeg međusobnog ogleda protiv Vasco da Game.

Derbi Corinthiansa i gradskog suparnika Palmeirasa obilježile su visoke tenzije i čak četiri crvena kartona, po dva na svakoj strani. Prvo je u 49. minuti isključen gostujući branič Jorge Valvidia, potom je u 75. minuti pocrvenio domaći veznjak Wallace, a zatim su u sudačkoj nadoknadi isključeni branič Corinthiansa Leandro Castan i suparnički veznjak Jorge Henrique zbog međusobne tučnjave.

Vodstvo i igrači Corinthiansa naslov prvaka posvetili su legendarnom brazilskom nogometašu doktoru Socratesu koji je danas preminuo u bolnici "Albert Einstein" u Sao Paulu. Jedan od najboljih nogometaša svih vremena šest godina je igrao za Corinthians i u 297 ligaških nastupa zabio je čak 172 gola.

"Žao mi je što doktor Socrates nije s nama. Vjerujem kako bi se radovao naslovu. Zbog toga želimo ovaj naslov posvetiti upravo njemu," kazao je napadač Corinthiansa Alex.

Vatreno je bilo i u derbiju između Vasco da Game i Flamenga (1:1) gdje je sudac pokazao dva crvena kartona. U 72. minuti na 'hlađenje' je morao veznjak domaćina Jumar, a u završnici utakmice i napadač Flamenga Abreu. U posljednjem kolu pokazana su još četiri crvena kartona, pa je sa ukupno čak deset isključenja to bilo najgrublje kolo ove sezone.

Osim Corinthiansa i Vasco da Game plasman u Copa Libertadoreas, južnoameričku Ligu prvaka, izborili su trećeplasirani Fluminense, te Flamengo i Internacional na četvrtom i petom mjestu. Iz lige su ispali Atletico Paranaense, Ceara, Avai i America-MG.

05.12.2011. 08:37:00
http://metro-portal.hr/corinthians-po-peti-put-prvak-brazila/66090/