Metro-portal.hr

objavljeno 26.04.2011. 21:30:00
TRAGIČNI INCIDENT

Čopor pit bulla usmrtio usamljenu prolaznicu

Čopor od četiri pit bulla usmrtio je usamljenu prolaznicu u gradiću Truth or Consequneces u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko

Fotografija vijesti

Margaret Salcedo (48), šetala je sama kada su je na jednom križanju u nedjelju popodne napali psi koji su pobjegli iz ograđenog dvorišta privatne kuće, rekao je Patrick Gallagher, načelnik policije gradića Truth or Consequences (Istina ili posljedice), koji je dobio ime po televizijskom kvizu iz 1950-ih godina.

Jedan muškarac koji je prolazio automobilom, pokušao je pomoći nesretnoj ženi, ali je ostao u autu jer je jedan od pasa i njega napao. Drugi pas napao je policajca koji je ubrzo stigao u pomoć. On je nastrijelio psa pa je čopor pobjegao, a policajac je pružio prvu pomoć žrtvi napada. Salcado je izgrižena po svim udovima i izgubila je puno krvi, pa je nekoliko sati kasnije umrla u bolnici, rekao je policijski načelnik Gallagher.

Psi su kasnije locirani, pri čemu je nastrijeljeni pas usmrćen, a ostala tri su smještena u sklonište za životinje. Policija je slučaj predala državnom odvjetništvu da utvrdi ima li osnova za pokretanje kaznenog postupka protiv vlasnika ubojitih pasa.

26.04.2011. 21:30:00
http://metro-portal.hr/copor-pit-bulla-usmrtio-usamljenu-prolaznicu/58181/