Metro-portal.hr

objavljeno 18.07.2008. 02:48:32

Cool je biti nekorektan

Will Smith za Metro o ulozi u ‘Hancocku’ u kojem glumi sasvim netipičnog superheroja

Glasine o neslaganju s Charlize Theron, Smith je odlučno demantirao
Glasine o neslaganju s Charlize Theron, Smith je odlučno demantirao

Fascinantno, ali Will Smith kao da se uopće nije promijenio tijekom godina. Nevjerojatno je kako mladoliko izgleda taj visoki četrdesetogodišnjak. Will sve radi s lakoćom - repa, pjeva, ponekad dirigira okrestrom i šali se svake minute. No njegova je najveća vrlina to što može biti duhovit, zabavan, ali i ozbiljan. Upravo zbog tih karakteristika prihvatio je ulogu u filmu ‘Hancock’ u kojem glumi pored Charlize Theron.

• Glumili ste toliko različitih uloga u svojoj karijeri. Bili ste sve - od legende, do supermena. Što vam se u toj različitosti najviše svidjelo?

- Želio sam razviti svoje vještine kao glumac, iskušati različite žanrove i osjećati se kao sportaš koji trenira svakodnevno i tako neprestano postaje sve bolji i bolji. No, u svemu tome uvijek je važno imati na umu kako uspjeh ne bi bio moguć bez moje ekipe i ljudi koji me okružuju. Hvala ima!

• Kako je bilo raditi sa Charlize Theron?

- Već smo imali priliku surađivati prije osam godina u filmu ‘The Legend of Bagger Vance’. Film nije bio osobito popularan u Americi, no želio sam
ponovno raditi sa Charlize. 

• Imaju li heroji koje ste glumili nešto vaše, osobno?

- Hancock me zanimao upravo iz razloga što je bitno drugačiji od mene. Dakle, što se događa glumcima? Oni uzimaju nešto od svojih likova. To se dogodilo meni i Hancocku. On kaže i radi sve što želi. Grub je, politički nekorektan, loše se odnosi prema djeci. Prvih nekoliko tjedana je za mene to bilo jako teško, no Pete (redatelj Peter Berg) je bio uporan i samo mi je govorio: ‘Pa, samo napravi to. To nisi ti, to je Hanckok. Opusti se i budi slobodan!’ Njegove riječi djelovale su nakon nekog vremena i ja sam se potpuno opustio. Postalo mi je cool govoriti i raditi ono što želim, odnosno ono što Hanckoku padne napamet.

• Je li Hanckok gubitnik ili superheroj?

– On je gubitnik koji se pretvara u superheroja tijekom filma. U stvarnosti je njegov lik metafora koja se savršeno uklapa u normalan život. Svatko od nas želi biti bolji, želi od gubitnika postati superheroj. Svakog dana se budimo s percepcijom o tome da želimo naš život promijeniti u bolje.  Hancock je za mene, ali i za gledatelje, neka vrsta zrcala.

 ‘Hancock je gubitnik koji se pretvara u heroja i kao takav se savršeno uklapa u realan život. Svi želimo od gubitnika postati superheroji.’

• Vjerujete li u stvarne superheroje? Muškarce i žene koji se mogu transformirati, ne fizički nego moralno?

- Vjerujem da svatko tko pomaže drugim ljudima, primjerice učitelj ili liječnik, zaslužuje da ga se naziva superherojom. 

Piše: Piše: Anna Sirota, Metro Rusija
18.07.2008. 02:48:32
http://metro-portal.hr/cool-je-biti-nekorektan/9977/