Metro-portal.hr

objavljeno 26.06.2008. 02:07:00

Continental Flying Spur je najjači Bentley u povijesti

Sa 6.o-litarskim V12 motorom od 610 KS i 750 Nm, Flying Spur potegne do 322 km/h

Promjene na osvježenom Continental Flyingu Spuru vidljive su i sprijeda, i straga
Promjene na osvježenom Continental Flyingu Spuru vidljive su i sprijeda, i straga

Bentley je odlučio lagano zategnuti bore jednom od najluksuznijih i najekskluzivnijih automobila na svijetu, te ga učiniti još prestižnijim i elitnijim. Model Continental Flying Spur, predstavljen 2005. godine, uskoro će se pojaviti na tržištu atraktivniji nego ikada, s jednim zanimljivim dodatkom.
Naime, za najizbirljivije će biti ponuđen model Continental Flying Spur Speed. On će podsjetiti na slavnu prošlost naziva Speed u ovoj britanskoj tvornici automobila.

Takvu admiralsku krstaricu, tešku gotovo dvije i pol tone (2475 kilograma), pokretat će 6-litarski V12 motor snage 610 KS. S njime će ova limuzina od 0 do 100 km/h ubrzavati za 4,8 sekunde, a postizati će najveću brzinu od 322 km/h. Impresivne su to brojke kojih se ne bi postidio niti kakav rasni sportaš, a kamoli luksuzni ‘predsjednički automobil’.

U odnosu na prethodnika, male promjene na osvježenom Continental Flyingu Spuru vidljive su i sprijeda, i straga. Naprijed je rešetka motora sada postavljena puno uspravnije, te su otvori za zrak u donjem dijelu prilično povećani.

Sa stražnje strane je branik malo uzdignut, pa tako još više naglašava elegantnu liniju ovog impresivnog automobila.

Pogon 4x4Ne treba posebno naglašavati da će to biti najsnažnija limuzina koju je Bentley ikada napravio. Dodajmo da je pogon stalni na sva četiri kotača, a mjenjač automatski sa šest stupnjeva prijenosa. 

Unutrašnjost odiše neviđenim luksuzom i po mnogima je ova ekstravagancija u pogledu interijera apsolutno nedodirljiva u klasi.

Bentleyevi stručnjaci inzistirali su na što boljoj izolaciji od buke, pa tako u unutrašnjosti ovog automobila vlada gotovo savršena tišina, sve dok je brzina u granicama normale.

U tim trenucima možete uživati u zvuku koji dolazi iz čak 15 zvučnika trenutno najimpresivnijeg audio-sustava instaliranog u neki automobil na svijetu (1100 Watti), jer je Bentley samo za model Continental Flying Spur (Speed) angažirao ekskluzivnu tvrtku Naim.

Naravno, kada vozač malo jače stisne papučicu gasa, tada možete uživati u nezaboravnoj melodiji koju stvara spomenutih 610 KS skrivenih ispod ogromnog poklopca motora.

Za sigurnost putnika brinuti će se sofisticirani sustav za zaustavljanje, koji će putem radara pratiti stanje na cesti, predviđati događaje i automatski smanjivati brzinu u slučaju opasnih situacija. 

Piše: Piše: Davor Kindy
26.06.2008. 02:07:00
http://metro-portal.hr/continental-flying-spur-je-najjaci-bentley-u-povijesti/9137/