Metro-portal.hr

objavljeno 06.10.2009. 10:32:12
i homofobi su ljudi

Coming out Festival 6.-11. listopada

U šest dana očekuju nas filmovi, predstave i ludi tulumi

(www.iskorak.org)

Povodom međunarodnog dana „izlaska iz ormara" koji se u svijetu obilježava 11. Listopada, Iskorak - centar za prava seksualnih i rodnih manjina po prvi put u Hrvatskoj predstavlja festival koji se bavi problematikom „Coming outa" (proces priznavanja seksualne orijentacije LGBT osoba).

Dosadašnje iskustvo u radu udruge Iskorak pokazalo je da je jedan od najboljih načina uklanjanja predrasuda i stereotipa upravo kulturalno-socijalni angažman. Osim korigiranja negativnih stavova javnosti spram pripadnika/ca seksualnih i rodnih manjina, cilj ovog projekta je izgradnja socijalne infrastrukture za LGBTIQ osobe. Implementacijom festivala pruža se prostor socijalne interakcije i kulturne produkcije što dovodi do jačanja pojedinca i zajednice.

Unutar programa prikazuje se nekoliko gej-lezbijskih filmova, predstava lezbijske organizacije Rijeka o djevojci koja na maturalnu zabavu želi povesti djevojku, izložba retrospektive LGBTIQ aktivističkih plakata od 2002. do danas te nekoliko zabavnih programa.

Festival će se odvijati na nekoliko različitih lokacija u Zagrebu od 6-11. listopada, te u Rijeci od 11-17. Listopada.

O svim aktivnostima festivala više možete pročitati na internet stranici www.iskorak.org/2009

06.10.2009. 10:32:12
http://metro-portal.hr/coming-out-festival-6-11-listopada/23687/