Metro-portal.hr

objavljeno 16.10.2017. 16:31:00
SVI JE ZNAJU

Colleen Hoover – autorica koja ruši rekorde

Autorica koja osvaja srca čitatelja svakom napisanom riječju poznata je i hrvatskim ljubiteljima čitanja

Novi hit Colleen Hoover stiže iz Naklade Neptun
Novi hit Colleen Hoover stiže iz Naklade Neptun (Naklada Neptun)

Colleen Hoover, svjetski poznata američka autorica ljubavnih romana, dosad je lansirala 12 romana i 5 novela, od kojih svi redom ruše rekorde prodaje, penju se na sam vrh ljestvice najprodavanijih naslova New York Timesa, osvajaju nagrade te čak dobivaju vlastite ekranizacije.

Nakon što joj je prvi roman objavljen ne tako davne 2012.godine, Colleen Hoover do danas je, 5 godina poslije, uspjela objaviti više od desetak romana koji su naišli na neizmjerno dobre kritike čitatelja diljem svijeta.

Godine 2015. njezin roman "Confess" proglašen je najboljim ljubavnim romanom na platformi Goodreads, a isto se dogodilo i 2016. godine, kada je taj naslov osvojila romanom "It Ends With Us", koji je objavljen u kolovozu 2016., i odmah po izlasku pribavio joj nominaciju, a nakon toga i pobjedu kojom je drugi puta zaredom potvrdila svoju nadmoć nad eminentnim imenima u žanru ljubavnih romana.

Nekoliko je svojih romana izdala samostalno, a u vrlo kratkom vremenu svoje spisateljske karijere dokazala se kao uspješna autorica young adult i new adult romana. Njezini romani poznati su po tematici s kojom se mlađe, a i malo zrelije generacije lako mogu poistovjetiti, potrazi za vlastitim identitetom, zabranjenoj ljubavi, istini i laži te posljedicama koje prije ili kasnije dokažu svoju nadmoć nad životima pojedinaca. Njezin stil jednostavan je i čitljiv, no prožet dubokim emocijama kojima gradi napetost i koje su prema mišljenju mnogih tajna njezinog uspjeha. Ono što ju izdvaja iz mnoštva sličnih autora je neočekivana sposobnost da čitatelja iznenadi posve nepredvidivim prevratom te nevjerojatna vještina kojom budi suosjećanje čak i prema likovima upitnih namjera. Colleen Hoover jedna je od rijetkih autorica čiji likovi nikada ne pokazuju isključivo crno-bijele karakteristike, već čitatelje zapljuskuju cijelim spektrom svojih osobina koje im brane da osuđuju čak i one likove koje bi voljeli ne voljeti.

Autorica čiji likovi dokazuju da nitko nije bez grijeha, a naš izbor određuje kakvim će nas osobinama smatrati, sa svojim romanima vraća se na hrvatske police za samo nekoliko tjedana, na ovogodišnjem Interliberu.

Na ovogodišnjem 40.međunarodnom sajmu knjiga i učila (7.-12.11.2017.), čitatelji će po prvi puta moći nabaviti upravo roman "It Ends With Us", koji pod naslovom "Priča završava s nama" donosi hrvatska izdavačka kuća Naklada Neptun.

Ovo je drugi roman Colleen Hoover kojim je Naklada Neptun razveselila hrvatske čitatelje, ali i one van granica Lijepe naše. Na prošlogodišnjem Interliberu predstavljen je roman "Opasna ljubav" kojeg prati glas najosjećajnije ljubavne priče godine.

"Priča završava s nama" prema riječima same Colleen Hoover, najteži je roman koji je napisala jer sadrži autobiografske elemente koji su objašnjeni u Bilješci autorice. Riječ je o priči koja prati mladu Lily Bloom koja nakon smrti svog oca pokušava pronaći svoje mjestu u svijetu istovremeno se našavši između dvije vatre, jednog muškarca koji joj svakodnevno sve više prirasta srcu i drugoga koji ga je osvojio još u djetinjstvu.

Hitovi autorice koja je svojim vjernim obožavateljima poznata pod imenom CoHo čija su djela prevedena na brojne svjetske jezike, tako će se još jednom naći nadohvat ruke i hrvatskim čitateljima u izdanju Naklade Neptun.

Piše: Andrea Holi
16.10.2017. 16:31:00
http://metro-portal.hr/colleen-hoover-autorica-koja-rusi-rekorde/107983/