Metro-portal.hr

objavljeno 16.05.2018. 10:29:00
PREDSTAVE

Cold Cuts Alice Masprone u Filmskom studiju Medika

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride projekt je kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika

Dođite na Cold Cuts
Dođite na Cold Cuts (SubScena)

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na izvedbu predstave Cold Cuts, autorice Alice Masprone u izvedbi Compagnia Oxymoron, u subotu 19. svibnja od 20:00 sati u Filmskom studiju Medika.

O PREDSTAVI:

1946. godine gospođi Leonardi Cianciulli sudi se za trostruko ubojstvo, saponifikaciju tijela, iznudu, složenu pljačku I klevetu.

Sudski proces istražuje svojstven način uništavanja tijela žrtava, što dovodi do sumnje da sama žena nije mogla biti jedina sudionica u zločinu. Optužba spekulira o sudioniku u zločinu, za kojeg smatra njezinog sina Giuseppea. No Leonarda Cianciulli oduvijek je tvrdila da je ona jedina počiniteljica zločina koji joj se stavljaju na teret. Kako bi oslobodila svoga sina krivnje, predlaže praktičnu demonstraciju pred sudom, porotom I sucem. Tvrdi da je u mogućnosti razrezati I secirati tijelo u 20 minuta uključujući čišćenje.

Campagnia Oximoron, nastala je u Indiji 2011.godine, nakon godina iskustva u izvedbenim umjetnostima, teatru, vizualnim umjetnostima i glazbi. Skupljeno iskustvo potaknulo je članove/ce kolektiva na istraživanje butho i klaunske tehnike. Kolektiv svoj izričaj ne temelji samo na jednom modelu teatra koji raskida granice između autora i publike, već koji postavlja scenu unutar tijela kojeg promatra.

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride projekt je kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika. Projekt je neprofitnog karaktera, a za cilj ima afirmiranje i povezivanje avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. Razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa. SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe. Projekt financijski podržavaju Grad Zagreb - Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Zaklada Kultura Nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva koje podržavaju rad AKC. 

16.05.2018. 10:29:00
http://metro-portal.hr/cold-cuts-alice-masprone-u-filmskom-studiju-medika/112142/