Metro-portal.hr

objavljeno 12.01.2017. 16:34:05
HE HE

Čokolada koja pomlađuje? Dajte ovamo!

Navodno 7.5 grama ove čokolade dnevno može poboljšati strukturu kože pedesetogodišnjaka na razinu tridestogodišnjaka

Čokolada za pomlađivanje
Čokolada za pomlađivanje (Arhiva)

Možda zvuči predobro da bi bilo istinito, ali izgleda da su znanstvenici zaista spojili anti-aging učinak i čokoladu. Čokolada koju možete jesti bez grižnje savjesti, mogla bi usporiti pojavu bora i obješene kože.

Esthechoc, laboratorij koji je spin-off  Sveučilišta Cambridge, tvrdi da bi čokolda trebala povećati razinu antioksidansa i poboljšati cirkulaciju kako bi se spriječio nastanak dubokih linija i održala glatka i mladenačka koža.

Samo 7.5 grama ove čokolade sadrži istu razinu antioksidansa astaksantina kao filet aljaškog lososa i slobodnih radikala kao 100 grama tamne čokolade.

Astaksantin djeluje protiv štetnog utjecaja slobodnih radikala i sprječava razna oboljenja, te povoljno utječe na  imunološki sustav. Neke kliničke studije dokazale su i njegovo i antikarcinogeno djelovanje.

Klinička testiranja pokazala su da su nakon četiri tjedna jedenja čokolade svaki dan, volonteri imali manje manje dokaza upala u krvi i povećani dotok krvi u tkivo kože

"Testirali smo je na ljudima u pedesetim i šezdesetim godinama i kad govorimo o biomarkerima kože, otkrili smo da se koža vratila na razinu dvadestogodišnjaka i tridesetogodišnjaka. Ljudi koji su ju jeli tvrde da je njihova koža bolja i možemo pretpostaviti da proizvod zaista usporava starenje", rekao je tvorac čokolade iz raja Ivan Petyaev za The Telegraph.

Nutricionisti s University College iz Londona ipak upozoravaju kako su prethodna ispitivanja pokazala da astaksantin ima bolje djelovanje kad se primijeni izravno na lice.

"Postoji potencijalno znanstvena osnova, iako je još rano o tome pričati. Moraju se provesti daljnja klinička ispitivanja koja će pokazati je li sigurno, ali astaksantin je već pokazao da ima antioksidativno djelovanje i nisku toksičnost, tako da se izgleda obećavajuće", komentirao je nutricionist George Grimble za The Telegraph.

12.01.2017. 16:34:05
http://metro-portal.hr/cokolada-koja-pomladjuje-dajte-ovamo/102460/