Metro-portal.hr

objavljeno 27.05.2010. 13:03:21
LEGENDA

Cohen braničima: Previše razmišljate o suparničkom golu

George Cohen, najbolji desni branič u povijesti engleske reprezentacije, daje savjete današnjim obrambenim igračima

George Cohen engleska
George Cohen engleska (Getty Images)

Legendarni branič engleske nogometne reprezentacije George Cohen (70) upozorio je današnje braniče da previše razmišljaju o suparničkom golu, a premalo o svojim zadaćama u obrani.

Cohena stručnjaci smatraju najboljim desnim braničem u povijesti engleske reprezentacije, a bio je član slavne generacije koja je "Gordom Albionu" donijela 1966. godine naslov svjetskog prvaka.

"Ashley Cole se razvio u odličnog braniča, no češće igra kao krilo. Njegov primarni posao je obrana, a on je stalno na drugoj polovici terena," kazao je Cohen, koji se osvrnuo i na Glena Johnsona.

"Glen ima odličnu predaju lopte, fizički je moćan, no on se jednostavno ne zna braniti. Svoju glavnu zadaću obavlja loše," kazao je kritički Cohen koji je cijelu igračku karijeru proveo u Fulhamu.

Po prstima je dobio i branič Liverpoola Jamie Carragher zbog svoje odluke da se oprosti od reprezentacije.

"Carragher je izgubio brzinu i više ne može igrati na poziciji braniča, no sjajan je stoper. Uopće mi nije jasno kako se mogao oprostiti od reprezentacije. Nema veće časti nego igrati u dresu svoje reprezentacije," kazao je Cohen pohvalivši Fabia Capella što je uveo reda u nacionalnu vrstu.

"Uživam gledajući kako Capello vodi momčad. U svakom trenutku se vid da kontrolira situaciju i da ima autoritet. Nadam se kako će tako biti i u Južnoj Africi," zaključio je Cohen. (hina/metro-portal)

27.05.2010. 13:03:21
http://metro-portal.hr/cohen-branicima-previse-razmisljate-o-suparnickom-golu/41066/