Metro-portal.hr

objavljeno 02.10.2010. 09:11:48
PUN KOMENTARA

CNN-ov voditelj dobio otkaz zbog izjave o Židovima

Rick Sanchez je gostujući u jednoj radijskoj emisiji rekao da su "svi koji vode CNN Židovi" i sljedeći dan dobio otkaz

Rick Sanchez
Rick Sanchez (YouTube)

CNN-ov voditelj Rick Sanchez dobio je otkaz dan nakon što je gostujući u jednoj radijskoj emisiji rekao da su "svi koji vode CNN Židovi", a popularnog komičara Jona Stewarta, također Židova, nazvao "zadrtim čovjekom", objavili su u petak američki mediji. CNN je objavio izjavu navodeći da "Rick Sanchez više nije s tvrtkom. Ricku zahvaljujemo za godinama službe i želimo mu dobro."

CNN nije otkrio jesu li Sanchezovi komentari uzrok otkaza, no, intervju na radiju Sirius bio je samo posljednji u nizu problematičnih komentara tog voditelja poslijepodnevnog programa. Sanchez, koji je kubanskog podrijetla, ranije se našao u nevoljama kada je predsjednika Baracka Obamu nazvao "predsjednikom beračem-pamuka", pogrešno citirajući konzervativnog radio-voditelja Rusha Limbaugha.

U drugoj prilici pokazao je da ne razumije metrički sustav. Dok je trajala kriza s BP-ovom naftnom mrljom u Meksičkom zaljevu, znao se zbuniti objašnjavajući tehnologiju kojom su naftaši zaustavljali istjecanje nafte iz bušotine.

Komičar i politički satiričar Jon Stewart redovito je ismijavao Sancheza u svom "Daily Showu" na kablovskoj televiziji Comedy Central. (hina/metro-portal)

02.10.2010. 09:11:48
http://metro-portal.hr/cnn-ov-voditelj-dobio-otkaz-zbog-izjave-o-zidovima/49095/