Metro-portal.hr

objavljeno 10.04.2008. 00:01:03

Clooney s Brownom spašava Darfur

Holivudski glumac iskoristio londonsku premijeru novog filma za posjet Downing Streetu

Gordon Brown i George Clooney su na sastanku jedan drugom izložili nekoliko ‘odličnih prijedloga’
Gordon Brown i George Clooney su na sastanku jedan drugom izložili nekoliko ‘odličnih prijedloga’ (AFP)

Prije londonske premijere svog novog filma ‘Leatherheads’, George Clooney se u Downing Streetu sastao s britanskim premijerom Gordonom Brownom s kojim je razgovarao o krizi u Darfuru.

Glumac, koji je u siječnju postao UN-ov veleposlanik mira, novinarima je rekao da je na sastanku izložen ‘odličan prijedlog’ o prikupljanju financijskih sredstava koja bi omogućila kupnju ili leasing mirovnog helikoptera.

Pomutnja u Londonu

Brown je situaciju u Darfuru ocijenio potpuno ‘neprihvatljivom’, pohvalivši Clooneyjev angažman u tom dijelu Sudana.

UN-ov mirovnjakGeorgea Clooneyja, strastvenog borca za rješenje humanitarne krize u sudanskoj regiji Darfur, za mirovnog je aktivistu UN-a odabrao predsjednik te organizacije Ban Ki-moon u siječnju ove godine.
Clooneyjev novi film ‘Leatherheads’ romantična je priča o počecima američkog nogometa.
- Iznimno sam zahvalan Georgeu Clooneyju što je skrenuo pozornost svijeta na ovu krizu, na humanitarnu tragediju golemih razmjera, u kojoj se svijet mora angažirati - kazao je Brown.

Inače, promocija filma ‘Leatherheads’, na kojoj se pojavila i Renee Zellweger,  izazvala je pravu pomutnju na londonskom Leicester Squareu. Holivudske zvijezde, Clooneyja i Zellweger dočekale su stotine fanatičnih obožavatelja. Clooney u toj romantičnoj komediji utjelovljuje američkog nogometaša iz 20-ih godina prošlog stoljeća koji se zaljubljuje u izvjestiteljicu, no prve kritike u Americi su prilično podijeljene, a ni filmske se blagajne ne mogu pohvaliti velikom zaradom nakon prikazivanja u kinima prošlog vikenda.

U stvarnom životu, Clooney priznaje, sjećanje na sportske ambicije prilično je frustrirajuće: - Odigrao sam dvije utakmice sa Cincinnati Redsima. Sve je bilo OK, samo sam bio netalentiran - kazao je uz osmijeh.

‘Gotovo prirodna kosa’

Na pitanje novinara prije premijere u čemu je tajna njegove fatalne privlačnosti za žene, Clooney je u šali odgovorio: - Mislim da nema ništa što im se na meni ne bi svidjelo. Koliko nam vremena ostaje? Zapravo, mislim da je stvar u mojoj kosi? - na što se nadovezala Renee Zellweger koja je kazala kako mu kosa ‘izgleda gotovo potpuno prirodno’. (HINA/METRO) 

10.04.2008. 00:01:03
http://metro-portal.hr/clooney-s-brownom-spasava-darfur/5664/