Metro-portal.hr

objavljeno 05.11.2018. 16:01:00
NAJAVE

Clash frontmana Cojonesa i Ruiza u srijedu u Vintage Industrialu

Recept - staviti jednog nasuprot drugome u našu dnevnoboraveću dvoranu te za vas pripremiti stolice i stolove za potpuni užitak u starim, ali i novim kreacijama ova dva rock briljanta

Akustični battle
Akustični battle (Vintage Industrial)

Vraćamo se u zagrebačke 2000-te kad su pod okriljem Sonic Doom Recordsa prve službene albume izbacili Cojones I Ruiz, te ćemo upravo frontmene ovih bendova - Bojan (Cojones) i Tommy (Ruiz) - staviti jednog nasuprot drugome u našu dnevnoboraveću dvoranu te za vas pripremiti stolice i stolove za potpuni užitak u starim, ali i novim kreacijama ova dva rock briljanta.

Bojan Kocijan, znate ga kao frontmena zagrebačkih rockera Cojones. Simpatičan čovjek, smiren i otvoren za razgovor o svemu, dok na pozornici implozija prelazi u vanjski vidni erupt dubokih osjećaja i emocija pretočenih u riječi. Gitara u ruci mu dođe kao Megazordu mač, a mističnim pan-frulaškim melodijama vas vodi u trans životnog balansa.

DISKOGRAFIJA

Cojones - Split EP /w Umor (2007)
Cojones - Sunrise (2009)
Cojones - Bend To Transcend (2012)
Cojones - Oči u Magli /w Croatia (Tribute to Satan Panonski)
Cojones - Live in Jena (Black Night) (2013)
Cojones - Resonate (2016)

No šalu na stranu, Bojan je definitivno jedan od najrezonatnijih vokala domaće scene, a na pozornici će mu se pridružiti suborac iz samih početaka hrvatske heavy rock priče 2000-ih. Poveznica koja ih je tada izdavački držala skupa bio je Sonic Doom Records (hrvatski Men's Ruin).

Glasom i gitarom, Tomislav Šnidarić - Tommy, nekad iz Ruiza, danas iz GoNoGo-a te je član projekta Keen Not Mean. Još jedan potpun čovjek i glazbenik. Još jedan unikatan vokal i odličan gazitelj tema na gitari. Osim što putuje pozornicama, stoji i iza škole gitare 'El Musicante' koja funkcionira kao specifična edukacijska platforma. 

DISKOGRAFIJA

Ruiz - Taste! (2006)
Ruiz - Erupt! (2009)
Ruiz - Draw The Line Never A Square (2011)
Ruiz - Ruiz Radio Revolution (2011)
Go No Go - First EP (2011)
Go No Go - Tragovi /w Tommy Boy (Indie kompilacija)
Go No Go - Second (2013)

05.11.2018. 16:01:00
http://metro-portal.hr/clash-frontmana-cojonesa-i-ruiza-u-srijedu-u-vintage-industrialu/115261/