Metro-portal.hr

objavljeno 15.09.2012. 19:23:00
LOL

Čitajte sastojke hrane koju kupujete i bit ćete mršavije

Ma kako sumanuto zvučao naslov, pokazalo se da žene koje to rade imaju prosječno četiri kilograma manje od onih koje samo bacaju hranu u kolica

Informiranost skida kilograme
Informiranost skida kilograme (Arhiva)

Kako vi kupujete hranu u trgovinama? Čitate li pozorno deklaracije ili samo bacate u kolica ono što vam treba? Ako pripadate ovim drugima, bilo bi bolje da obratite pažnju na to što piše na kutijama, jer ćete na taj način smršaviti.

Istraživanje je pokazalo da žene koje čitaju deklaracije imaju 1.49 bodova niži indeks tjelesne mase, što je prevedeno u kilograme nezanemarivih četiri! Znanstvenici sa Sveučilišta Santiago de Compostela ispitali su preko 25 tisuća osoba o prehrambenim navikama i navikama kupovanja hrane, a jedno od pitanja je bilo i da li i koliko često čitaju deklaracije.

Muškarci to čine rjeđe od žena, svega 58 posto obraća pažnju na deklaracije, dok žene to rade u velikoj većini, čak tri četvrtine. No, kod muškaraca je razlika u indeksu tjelesne mase praktično zanemariva, tek 0.12 bodova.

Najnemarnijim kupcima pokazali su se pušači jer vrlo mali broj njih obraća pažnju na sastojke hrane koju kupuju, što znanstvenici povezuju s nezdravim načinom života. 

15.09.2012. 19:23:00
http://metro-portal.hr/citajte-sastojke-hrane-koju-kupujete-i-bit-cete-mrsavije/73905/