Metro-portal.hr

objavljeno 13.05.2008. 23:15:11

Cipele, seks i grad

Junakinje filma za Metro o suradnji s Patricijom Field

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Što znači biti singl djevojka s karijerom, u potrazi za ljubavlju u postfeminističkoj eri? Serija ‘Seks i grad’ usmjerila je takvu ženu prema Manolu Blahniku, Christianu Louboutinu i Jimmyju Choo i natjerala ih na dotjerivanje u maniri Carrie, Samanthe, Charlotte i Mirande. No, i mnogo više - djevojke u kasnim dvadesetima iz raznih krajeva Amerike, doslovce su pohrlile u New York.

Namirisane, stilizirane i s dizajnerskim torbicama, ali u mašti, pokušavale su postati poput Carrie.
Film ‘Seks i grad’ koji se pojavio kao logičan nastavak serije i prije svog završetka polučio je neviđen interes, a premijera u Londonu brojne je obožavatelje doslovce bacila u trans. Četiri junakinje koje su se pojavile na crvenom tepihu bile su jednake svojim filmskim verzijama - ušminkane, lijepe i stilizirane ‘do boli’, baš kakvima ih je Patricia Field, kostimografkinja serije i načinila. Kvartet stila prisjetio se svojih trenutaka s Patricijom. 

- Kada smo počinjale sa snimanjem, bila sam poput uplašene djevojčice. Odlazila sam kod Pat i ona bi mi govorila: ‘Obuci ovo, obuci ono’, a ja bih vikala: ‘Neee.’ Sve su mi se te kombinacije činile preodvažnima, poput Pat, prisjetila se  Kristin Davis.

Nije sve u manolicama“Teško je reći koliko će se odjeća svidjeti publici. No, važnije je da im se svidi priča koju smo željeli ispričati”, kaže Sarah J. Parker.

- Kada sam prvi put susrela Pat, četiri sata smo tražile odjeću i vratile smo se s jednom vintage bluzom. Rekla sam joj da želim nešto novo. Pa snimamo za televiziju, moram izgledati dobro! Tek poslije sam shvatila njezin smisao za modu, kazala je Kim Cattrall. Cynthia Nixon duhovito je primijetila kako se njezin vlastiti ormar znatno povećao.

- Nakupilo se dosta odjeće od serije, (smijeh). Iako glumim odvjetnicu čiji je stil, zbog prirode posla, strog, s vremenom je Patricia unijela malo glamura u moj lik. Frizura je postala glamuroznija, a odjeća odvažnija, zaključila je Nixon. Kim Cattrall tvrdi kako su doista bile ‘ekipa’, a na okupu su ih, osim ostalog, držale i cipele. Nenadmašna Sarah Jessica Parker čak je i sudjelovala u izradi manolica specijalno za film. Pazila je na sve, od visine potpetice, boje, oblika, siluete...

- Uh, zaista sam mnogo vremena provela kod Manola razgovarajući o mojim specijalnim cipelama. Valjda će se to vidjeti na ekranu. No, to su samo lijepe cipele. Scenarij je mnogo važniji. Teško mi je predvidjeti koliko će se odjeća svidjeti publici, no to i nije toliko važno. Želim samo da im se svidi priča koju smo im željeli ispričati!

Piše: Piše: Kenya Hunt, Metro SAD
13.05.2008. 23:15:11
http://metro-portal.hr/cipele-seks-i-grad/7146/