Metro-portal.hr

objavljeno 16.02.2012. 16:39:00
HI TECH DUMMIES

Čini li nas satelitska navigacija lošijim vozačima?

Vozači koji su se oslanjali na satelitsku navigaciju u proteklih su 12 mjeseci samo u Velikoj Britaniji počinili više od 200 milijuna funti štete na svojim i tuđim automobila

Fotografija vijesti

Iako je osmišljena kao nešto što bi trebalo omogućiti vozačima lakše snalaženje na sve kompliciranijim cestovnim pravcima i rutama, ekspanzija tehnologije navođenja putem GPS-a počinje sve više pokazivati i svoje negativne strane.

Naime, vozači koji su se pretjerano oslanjali na satelitsku navigaciju u proteklih su 12 mjeseci samo u Velikoj Britaniji počinili više od 200 milijuna funti štete na svojim i tuđim automobila, piše Daily Mail.

Prema anketi koju je provela stranica Confused.com, čak 84 posto korisnika satelitske navigacije tvrde kako im je sustav barem jednom dao krivu informaciju.

Od onih koji su navedeni na krivi put, 52 posto počelo se derati na svoje uređaje, dok je čak 68 posto njih moralo ići duljim rutama zbog tih pogrešaka.

Anketa provedena na više od 2000 ispitanika pokazala je i kako su žene sklonije ljutnji na svoje GPS uređaje od muškaraca.

„Naše je istraživanje pokazalo kako satelitska navigacija nije uvijek onakav blagoslov kakvim ga proizvođači vole prikazivati", zaključuje Gareth Kloet, jedan od vlasnika stranice.

16.02.2012. 16:39:00
http://metro-portal.hr/cini-li-nas-satelitska-navigacija-losijim-vozacima/68307/