Metro-portal.hr

objavljeno 20.09.2016. 11:02:00
SJAJNO!

Cimet - moćni začin i saveznik u održavanju ljepote

Cimet, moćan orijentalni začin karakterističnog mirisa i okusa sjajan je dodatak raznim jelima, najčešće kolačima, no jednako tako je izuzetno koristan za cijeli niz problema koje možemo imati s ljepotom

Cimet je sjajan saveznik kože i kose
Cimet je sjajan saveznik kože i kose (Arhiva)

Začini nisu tu samo da bi popravili okus namirnica, već su i pravi čudotvorci koji vam mogu biti glavni saveznici u postizanju i održavanju ljepote.

Cimet, moćan orijentalni začin karakterističnog mirisa i okusa sjajan je dodatak raznim jelima, najčešće kolačima, no jednako tako je izuzetno koristan za cijeli niz problema koje možemo imati s ljepotom, pa evo par primjena koje trebate znati:

Borac protiv akni - cimet čisti pore i sprječava nastanak akni. Maska od tri šalice meda i šalica cimeta očistit će lice od bakterija, smanjiti crvenilo i nahraniti kožu, a dovoljno je ostaviti da djeluje 10 minuta, što poslije isperete mlakom vodom.

Borac protiv lošeg zadaha - cimet uspješno rješava problem neugodnog zadaha, a dovoljno je u čašu vode staviti žličicu ovog začina te ga pomiješati sa žličicom meda. Nakon toga mješavinom ispirite grlo po nekoliko puta dnevno, a isti učinak imaju i štapići cimeta, koje možete žvakati, osobito nakon ispijanja kave.

Lijepe i pune usne - ovaj je začin sastavni dio ruževa s efektom povećanja volumena. Prirodnim putem povećava usne, a dovoljno ga je samo pomiješati s vazelinom te utapkati na kožu. Ostavite ga da djeluje nekoliko sekundi i dobit ćete vizualno veće usne bez estetskih operacija.

Saveznik lijepe kože - cimet ima antibakterijsko i antigljivično djelovanje, što ga čini odličnim saveznikom lijepe kože. Koristi se u pilinzima zato što pomaže u uklanjanju mrtvih stanica, stimulira cirkulaciju i pospješuje obnovu kože. Ipak, s njim treba biti oprezan, jer može uzrokovati iritaciju, pa ga je najbolje isprobati na ruci.

Stimulira rast kose - cimet povećava prokrvljenost tkiva i stimulira rast kose, što ga čini odličnim izborom za sve one koje muči pretjerano ispadanje vlasi. Dvije šalice cimeta i jedno jaje stavite u pola šalice toplog maslinovog ulja i sve pomiješajte. Dobivenu smjesu umasirajte u kosu te ostavite da djeluje 10 do 15 minuta prije ispiranja.

20.09.2016. 11:02:00
http://metro-portal.hr/cimet-mocni-zacin-i-saveznik-u-odrzavanju-ljepote/100273/