Metro-portal.hr

objavljeno 30.07.2010. 14:49:23
JADRANKA KOSOR

Cilj je potpisati pristupni sporazum s EU-om na proljeće

Hrvatska treba sve svoje snage sada usmjeriti k tome da iduće izvješće Europske komisije o napretku RH u studenome bude odlično

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/Cropix)

cilj potpisati pristupni sporazum s EU-om na proljeće, izjavila je u petak u Zagrebu hrvatska premijerka Jadranka Kosor nakon sastanka s članovima Pregovaračke skupine za pregovore o pristupanju RH Europskoj uniji.

"Sve naše snage treba usmjeriti k tome da izvješće koje se očekuje u studenome o napretku Hrvatske bude uistinu odlično, a to će sasvim sigurno biti posljednje izvješće u tijeku pregovora Hrvatske za ulazak u EU. Naš cilj je potpisati ugovor na proljeće sljedeće godine u vrijeme mađarskog predsjedanja", istaknula je Kosor u izjavi za novinare.

Među glavnim temama sastanka bilo je poglavlje 23 - Pravosuđe i temeljna prava i mjerila za njegovo zatvaranje, a također i brodogradnja i poljoprivreda te jačanje administrativnih kapaciteta. Što se tiče poglavlja 23, Kosor je izrazila uvjerenost da će mjerila za njegovo zatvaranje biti brzo ispunjena.

"Govorilo se o onim najtežim poslovima koji su još pred nama, govorili smo o mjerilima za zatvaranje i zaista sam zadovoljna", kazala je objasnivši da su najteži poslovi oni u koje treba još dodatno uložiti puno snage, energije, znanja i puno volje i gdje nema odustajanja i važan je svaki sat, minuta i sekunda.

"Mislim da stojimo dobro, da smo zaista dobili određeni vjetar u leđa s činjenicom da smo sva poglavlja otvorili. Prvi put u povijesti Hrvatske da je većina zatvorenih, znači 22", rekla je Kosor. (hina/metro-portal)


30.07.2010. 14:49:23
http://metro-portal.hr/cilj-potpisati-pristupni-sporazum-s-eu-om-na-proljece/45404/