Metro-portal.hr

objavljeno 22.02.2010. 11:38:26
MARIN ČILIĆ:

Cilj mi je Masters na kraju godine

Imao sam dobar start u sezonu, pa što se ciljeva tiče mislim da bi onda moj bio izboriti Masters, smatra najbolji hrvatski tenisač

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

"Svojom konstitucijom Marin Čilić neodoljivo podsjeća na jednu veliku tenisku ikonu svoje zemlje i svog mentora: Gorana Ivaniševića", piše Gulf news.

Dnevne novine s centrom u Dubaiju u kojem je započeo ATP 500 turnir na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 1.6 milijuna američkih dolara najavljuju mečeve i u krug favorita za naslov guraju hrvatskog tenisača, devetog na svijetu.

Podsjetimo da će hrvatske uzdanice u Dubaiju biti Čilić, koji na startu ide na francuskog veterana Arnauda Clementa, te Ivan Ljubičić, kojem je ždrijeb dodijelio Čeha Jana Hernycha.

"Čilić zna da će doći njegovo vrijeme i na turnirima Grand Slam kategorije, ali zasad cilja godinu zaključiti među najboljih osam i kvalificirati se na Masters krajem godine."

"Imao sam dobar start u sezonu, pa što se ciljeva tiče mislim da bi onda moj bio izboriti Masters", kaže u ovome trenutku najbolji hrvatski tenisač.

"Dobro sam se pripremio za ovu sezonu. Iskustvo igranja na Chennai Openu, gdje je bilo vruće i vlažno, pomogli su mi i u Melbourneu", nastavlja Čilić koji je ove sezone osvojio Chennai i Zagreb, a igrao polufinale prvog Grand Slam teniskog turnira sezone.

Ivanišević, Čilićev uzor, odigrao je važnu ulogu u usmjeravanju 21-godišnjeg Međugorca pod stručno vodstvo Boba Bretta, trenera koji je vodio brigu i o hrvatskom osvajaču Wimbledona, podsjeća list, a Čilić zaključuje:

"Ivanišević je meni izuzetno važan. Njegov je savjet bio da se pridružim Brettu koji je sjajan motivator."

Čilić je u Dubaiju postavljen za šestog nositelja turnira. Prvi nositelj Švicarac Roger Federer ranije je otkazao nastup. (Totalsport)

22.02.2010. 11:38:26
http://metro-portal.hr/cilj-mi-je-masters-na-kraju-godine/33735/