Metro-portal.hr

objavljeno 14.11.2009. 00:06:38
kraj sezone

Čilić ostao bez polufinala u Parizu

Francuski tenisač Gael Monfils na krilima publike u tri seta je svladao Marina

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u polufinale velikog ATP turnira u Parizu. U četvrtfinalu ga je s 3-6, 6-4, 6-4 svladao Francuz Gael Monfils nakon dva sata i 22 minuta igre.

Čilić je odlično otvorio susret, na svom početnom udarcu nije davao nikakve šanse Monfilsu, dok je opasnim napadima forhendom bio stalna prijetnja Francuzu. Tu je prijetnju i realizirao "breakom" za 3-2, te još jednim čime je i okončao prvi set sa 6-3.

Nažalost, odmah u prvoj igri drugoga seta Čilić je izgubio servis, a taj zaostatak nije uspio vratiti iako je imao nekoliko prilika. Čilićeva igra u nastavku je značajno pala što se ponajviše vidjelo u broju pogrešaka u igri - u prvom setu imao ih je pet, a u drugom 16.

U trećem setu Čilić niti jednom nije ozbiljnije zaprijetio Monfilsu na njegov servis, dok je Francuz na krilima publike igrao sve bolje. Ključni trenutak dogodio se pri rezultatu 2-2 kada je Monfils ostvario odličujući "break".

Čilićevim porazom u četvrtfinalu Pariza okončana je ovogodišnja sezona na ATP Touru za hrvatske predstavnike. (hina/metro-portal)

14.11.2009. 00:06:38
http://metro-portal.hr/cilic-ostao-bez-polufinala-u-parizu/26418/