Metro-portal.hr

objavljeno 12.11.2010. 08:10:07
MASTErS SERIJA

Čilić izgubio od Murrayja u Parizu

U šestom međusobnom susretu Andy Murray ostvario je petu pobjedu protiv Marina Čilića

Marin Čilić
Marin Čilić (Getty Images)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić večeras se nije uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira iz Masters serije u pariškom Bercyju, jer je u susretu osmine finala izgubio od četvrtog tenisača svijeta Britanca Andyja Murraya 6:7 (6), 6:3, 3:6.

Bio je to njihov šesti međusobni susret i peta Murrayjeva pobjeda te druga ove godine. Mladi Škot je slavio i na Australian Openu. Jedinu pobjedu Čilić je ostvario prošle godine na US Openu.

Oba tenisača su otvorila meč sigurnim servisima pa smo u prva četiri gema vidjeli tek jedan izgubljeni poen. Čilić je prvi poen na suparnikov servis osvojio u petoj igri, ali i odmah došao do dvije break lopte. Prvu je propustio, no drugu je iskoristio i vrlo rano stigao do velike prednosti. Već u idućem gemu Murray je imao priliku uzvratiti. Imao je 40-0 i tri vezane break lopte, no Čilić je odigrao sjajno i izvukao je gem. Kod vodstva 5:4 Čilić je servirao za set, no to je loše odradio i Murray je iskoristio priliku i vratio se u meč. Potom je mirno odservirao za 6:5, a zatim još jednom priprijetio stigavši do nove break lopte, ovoga put i set lopte. Čilić je srećom izvukao gem te izborio trinaestu igru. U 'tiebreaku' je poveo 4:0, imao i set loptu kod 6:5, no Murray je sve spasio i na koncu dobio igru 8:6, a time i prvi set.

U drugom setu Čilić je potpuno nadigrao suparnika i slavio 6:3. Čilić i Murray su mirno držali servise do rezultata 3:2 kada je Čilić načinio novi break. Mario je iskoristio četvrtu loptu za obrat i stigao do vodstva 4:2 te potom mirno priveo set kraju.

U trećem setu ponovo se izgubila Čilićeva igra i Murray je slavio 3:6.

Murray će u četvrtfinalu igrat protiv Francuza Gaela Monfilsa koji je slavio protiv Španjolca Fernanda Verdasca 6:7 (4), 7:6 (2), 7:5.

Ostali četvrtfinalni parovi su Federer - Melzer, Roddick - Soderling i Davidenko - Llodra.(hina/metro-portal)

12.11.2010. 08:10:07
http://metro-portal.hr/cilic-izgubio-od-murrayja-u-parizu/51086/