Metro-portal.hr

objavljeno 11.07.2010. 20:18:14
DAVIS CUP

Čilić i Prpić: Đoković je bio prevelik zalogaj

Hrvatskom tenisu nedostaje dobar par, Đoković je bio nepogrešiv u meču protiv Čilića

Pripć Čilić
Pripć Čilić (Josko Supic / CROPIX)

Izbornik hrvatske teniske reprezentacije Goran Prpić je nakon poraza od reprezentacije Srbije 1:4 u četvrtfinalu Davis cupa izjavio kako je Hrvatska željela pobjediti više od svega ali Novak Đoković nije dao baš nikakvu šansu.

"Čilić je i u prvom i u drugom setu dozvolio Đokoviću da se brzo odvoji. Tek u trećem setu Čilić je pronašao svoju igru ali ovakav Đoković kakav je igrao u Splitu je prevelik zalogaj i predobar", rekao je Prpić na konferenciji za novinare po završetku teniskog dvoboja Hrvatska-Srbija u splitskoj Spaladium areni.

Osvrćući se na Čilićevu trenutačnu krizu rezultata u odnosu na početak ovogodišnje sezone, Prpić je kazao kako je pretpostavka da je to doprinijelo njegovu "pomanjkanju samopouzdanja što je i rezultiralo ovakvim razvojem događaja".

"Sljedeće godine bit će teška borba za ostanak u svjetskoj skupini jer sve reprezentacije su iz godine u godinu jače", rekao je Prpić. Po njegovim riječima cilj je Hrvatske svake godine ostati u Svjetskoj skupini.

Zaostajemo u igri parova

"Za veće rezultate trebaju jači parovi. Čim dođemo u poziciju da igramo protiv Češke, Srbije ili Amerike onda su naši parovi preinferiorni i previše zaostajemo u igri parova", objasnio je Prpić.

Izbornik srbijanske teniske reprezentacije Bogdan Obradović nakon pobjede nad Hrvatskom reprezentacijom je izjavio kako je to bio "iznimno težak meč jer je svaki igrač bio pod teškim psihičkim pritiskom.

"Za reprezentaciju Srbije ovo je bio veliki ispit pred splitskom publikom. Novak pokazuje novu dimenziju, odnosno da nije samo veliki ATP igrač, nego zna igrati i za svoju reprezentaciju", dodao je Obradović.

Čilić: Publika je bila nevjerojatna

"Svaki poen na moj servis morao sam zaraditi od početka do kraja jer Đoković je vraćao izvrsno i nije mi davao nikakvih besplatnih poena", kazao je Čilić dodavši kako je u nekim trenuc9ma imao više šansi na Đokovićev, nego na svoj servis.

"Na momente sam igrao prilično dobro ali Đoković mi nije davao ništa sa čime bi dobio polet i sa čime bi mogao zadržati takvu svoju igru", objasnio je Čilić.

Čilić je priznao da je "malo forsirao" te pritom pravio "dosta neprisiljenih pogrešaka". "Đoković me povukao da više riskiram, a on je bio nepogrešiv", dodao je Čilić. Za današnje navijanje je rekao da nikada u životu nije doživio takvu podršku publike.(hina/metro-portal)


11.07.2010. 20:18:14
http://metro-portal.hr/cilic-i-prpic-djokovic-je-bio-prevelik-zalogaj/44348/