Metro-portal.hr

objavljeno 02.09.2011. 08:14:29
US OPEN

Čilić i Karlović u trećem kolu US Opena

Napokon su naši tenisači pronašli formu i priličnu uvjerljivo savladali jake protivnike Tomica i Gasqueta

Odlične igre naših tenisača na US Openu

Posljednji Grand Slam sezone počeo je odlično za naše tenisače. Nakon što su se tri muška plasirala u drugo kolo, Čilić i Karlović su prvi riješili svoje protivnike i ušli u treće kolo. Marin Čilić uvjerljivo je pobijedio Australca hrvatskih korijena Bernarda Tomica s 3:0 u setovima, 6:1 6:0 6:2.

Bio je to drugi međusobni susret najboljeg hrvatskog tenisača i četvrtfinalista ovogodišnjeg Wimbledona. Prvi su put odmjerili snage prošle godine na Australian Openu, a i tada je slavio Čilić.

U susretu trećeg kola Čilića očekuje bivši najbolji tenisač svijeta Švicarac Roger Federer koji je bez problema porazio Izraelca Dudia Selu 6:3, 6:2, 6:2. Čilić i Federer do sada su igrali dva puta i oba meča je dobio Švicarac. Prije tri godine u Parizu, a ove godine u Monte Carlu.

Ivo Karlović plasirao se u treće kolo pobijedivši Francuza Richarda Gasqueta 3:1 u setovima. Prvi set Karlović je dobio 6:4, a drugi 6:2. Gasquet je bio bolji u trećem setu prepustivši Karloviću dva gamea. "Div sa Šalate" uzvratio je u četvrtom setu sa 7:6 (4).

U trećem kolu Karlović će igrati protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, pobjednika ovogodišnjeg izdanja ATP turnira u Umagu.

Podsjetimo da je Karlović u prvom kolu parova s partnerom Frankom Moserom savladao najbolji svjetski par braću Bryan, napravivši najveću senzaciju dosadašnjeg dijela turnira.

 

02.09.2011. 08:14:29
http://metro-portal.hr/cilic-i-karlovic-u-trecem-kolu-us-opena/62805/